Blogolj!

Víz nélkül maradt egy ausztrál iskola a Coca-Cola miatt

2019.12.12.
Egészen döbbenetes és szomorú sztorit hozott le a Guardian, ami azt írja, hogy egy ausztrál iskolában egész egyszerűen kiszáradt egy kút, mert a Coca-Cola helyi gyára kitermelte az ivóvizet.

Forradalmasíthatja a vécézést egy új találmány

2019.11.19.
Azt hinné az ember, ha ilyet hall, akkor csakis a brit tudósok keze lehet a dologban, pedig ezúttal az amerikai agyasok álltak elő egy olyan rendkívül síkos vécébevonattal, melynek alkalmazásával - legalábbis a tudósok szerint - világszerte hatalmas mennyiségű vizet lehet megtakarítani az öblítésnél.
Címkék: kutatás, tudósok, víz, WC

Furcsa dolgokra bukkantak a grönlandi jég alatt

2019.06.30.
Brit és amerikai kutatók 56 eddig ismeretlen tóra bukkantak a grönlandi jégtakaró alatt. Eddig csak négy ilyen tó volt ismert a térségben.

Páratlan látványt nyújt Európa első víz alatti étterme

2019.03.24.
A norvégiai étterem leginkább egy periszkóphoz hasonlít: a bejárata még a szárazföldön van, de a vendégek már a tengerben fogyasztják az ételeiket, 5 méterrel a vízszint alatt. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég menő, közben egy hatalmas üvegablakon keresztül figyelhetik a tenger élővilágát is.

Kémiai folyamat eredményeként képződhet víz a Holdon

2019.02.24.
Kémiai folyamat eredményeként létrejöhetnek a víz összetevői a Hold felszínén: a NASA kutatói olyan kémiai folyamatot írtak le, amelyben létrejönnek a víz összetevői a Hold elemei és a napszél révén.

Egy sor kisbolygón bukkant víz nyomaira egy japán műhold

2018.12.26.
Egy japán kutatócsoport először észlelte víz nyomát hidratált ásványok formájában számos kisbolygón az Akari infravörös műhold használatával. Felfedezésük hozzájárul a víznek a Naprendszerben való eloszlása, a kisbolygók kialakulása és a Földön lévő víz eredete megértéshez.

Ezért jársz jól, ha sok vizet iszol!

2018.11.18.
Rendkívül súlyos egészségügyi problémákat kerülhetsz el, ha odafigyelsz arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyassz.

Ezeket a cikkeket olvastad már?