Blogolj!

Fény derült Stonehenge egy régi titkára

2020.07.31.
A Stonehenge-től 25 kilométerre fekvő erdős területről származik az őskori építmény gigászi kőoszlopainak nagy része – állapították meg a kutatók egy több évtizeden át az Egyesült Államokban őrzött kőminta alapján.

Tudósok életre keltették egy 3000 éves egyiptomi múmia hangját

2020.01.25.
Újabb hihetetlen húzással álltak elő a kutatók: ezúttal egy háromezer éves egyiptomi múmia hangját sikerült életre kelteniük.
Címkék: beszéd, múmia, tudósok

Összefüggés van az amazónai erdőirtás és a malária terjedése között

2020.01.15.
Amerikai tudósok új kutatása szerint közvetlen összefüggés mutatható ki az amazóniai erdőirtás és a szúnyogok terjesztette malária között. A szakemberek felmérése alapján elmondható, hogy ahol sok erdőt irtottak ki, nagyobb volt a fertőzések száma.

Forradalmasíthatja a vécézést egy új találmány

2019.11.19.
Azt hinné az ember, ha ilyet hall, akkor csakis a brit tudósok keze lehet a dologban, pedig ezúttal az amerikai agyasok álltak elő egy olyan rendkívül síkos vécébevonattal, melynek alkalmazásával - legalábbis a tudósok szerint - világszerte hatalmas mennyiségű vizet lehet megtakarítani az öblítésnél.
Címkék: kutatás, tudósok, víz, WC

Elképesztő felfedezés: agyi gyulladások okozzák az autizmust?

2019.10.23.
Pintér M. Lajos
Nagyon úgy tűnik, hogy amerikai és olasz kutatók rájöttek, hogyan lehet kifejleszteni az autizmus első célzott orvosságát.

A legtöbbször felesleges a gyerekkori mandulaműtét

2018.12.04.
Chopi
A Birminghami Egyetem kutatói által végzett nagyszabású új tanulmány arra ez eredményre jutott, hogy a legtöbbször felesleges a gyerekkori mandulaműtét.
Címkék: tudósok, Tudtad-e?

A lustaság legnagyobb veszélye a kihalás!

2018.08.15.
A végzetes elegy: lustaság és maradiság! Következmény: kihalás!

Váratlanul néhány milliárd évvel idősebbek lettünk

2017.12.19.
Az élet sokkal régebbi, mint eddig hittük! Az életünk valószínűleg több mint négy milliárd évvel ezelőtt kezdődött, ugyanis alig kétszázmillió évvel a Föld keletkezése után már kialakuhatott az élet a bolygónkon!

Ezt ajánlják a tudósok: együnk rovarokat és laborhúst

A klímaváltozás miatt javasolnak totális étrendváltozást az európai emberek számára! Hogy mit együnk szerintük? Hát rovarokat és laboratóriumokban előállított mesterséges húst.

Ezeket a cikkeket olvastad már?