Blogolj!

Héliumos aligátorért és szemöldökalapú nárcizmuskutatásért is adtak idén anti-Nobel-díjat

2020.09.18.
Mindig akad egy két kutató, aki a brit tudósok nem túl praktikus, ám annál szórakoztatóbb ösvényét követi, a legelképesztőbb "őrült tudósok" most meg is kapták a jutalmukat.

2500 éves érintetlen szarkofágot találtak Egyiptomban

2020.09.08.
Úgy látszik, hogy Egyiptom még több ezer év után is tartogat meglepetéseket a régészek számára: több mint tucatnyi, érintetlen, 2500 éves szarkofágot találtak Gíza tartományban, a szakkarai nekropoliszban.

Gáspár Laci is koronavírusos lett, nem lesz jelen az Álarcos énekes következő forgatásain

2020.09.04.
Az egykori megasztáros nem lehet jelen az Álarcos énekes második évadának következő felvételein, valamint koncertet sem vállal, miután kiderült, hogy a COVID-szűrése során pozitív lett a tesztje.

Lufikkal szállt csaknem 8000 méter magasba a világhírű illuzionista

2020.09.03.
És ez kivételesen nem illúzió volt.

Új dinoszauruszfajt fedeztek fel a Wight-szigeten

2020.08.13.
Izgalmas lelet látott napvilágot az Angliától délre fekvő Wight-szigeten, ahol kutatók a theropodák egy új faját fedezték fel, az új dinoszauruszfajról pedig azt állítják, hogy a T.rex unokatestvére.

Folyók helyett gleccserek vájhatták a Mars völgyeit

2020.08.04.
Egy új kutatás átírhatja, amit eddig a Marsról tudtunk: tudósok úgy vélik, hogy az eddig feltételezett folyók helyett valójában jeges gleccserek vájhatták ki a vörös bolygón lévő völgyek nagy részét.

Egyszerre lélegzetelállító és félelmetes a világ legnagyobb hintája

2020.08.01.
Valami egészen elképesztő látványt - na, meg persze élményt - nyújt a kínai Jünjang Lungkang kirándulóhelyen 700 méter magas sziklákra felépített óriáshinta, amely emellett még több világrekordot is magának tudhat.

Fény derült Stonehenge egy régi titkára

2020.07.31.
A Stonehenge-től 25 kilométerre fekvő erdős területről származik az őskori építmény gigászi kőoszlopainak nagy része – állapították meg a kutatók egy több évtizeden át az Egyesült Államokban őrzött kőminta alapján.

Hivatalosan is görög állampolgár lett Tom Hanks és felesége, Rita Wilson

2020.07.27.
Van mit ünnepelnie Tom Hanksnek és feleségének, Rita Wilsonnak ugyanis hivatalosan is görög állampolgárok lettek.

A Temze a világ egyik leginkább műanyaggal szennyezett folyója

2020.07.21.
Kétségtelen, hogy elég sok őrültséget "köszönhetünk" a brit tudósoknak, mostani kutatások azonban sokkal inkább elszomorító, mint őrült képtelenség, úgy vélik ugyanis, hogy a világ egyik műanyaggal leginkább szennyezett folyója lehet a Temze. Állításuk szerint a folyó egyes szakaszain másodpercenként 94 ezer darab mikroműanyag is áthaladhat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?