Blogolj!

Egy középkori lovas katona sírjára bukkantak Bajorországban

2020.02.22.
Szakértők szerint a Nordendorfban feltárt sír egy felnőtt férfi és egy ló érintetlen maradványait rejti, nagyjából 1300-1500 éves lehet.

Rejtett kamrára bukkanhattak Tutanhamon sírjában

2020.02.21.
Már egy jó ideje megy a szakmai huzavona arról, hogy most akkor található-e rejtett kamra Tutanhamon fáraó 3300 éves sírjában vagy sem.

Hatezer éves sírokat rártak fel a Nílus deltájában

2020.02.16.
Továbbra is kiapadhatatlan régészeti lelőhelynek bizonyul a Nílus térsége: most éppen hatezer éves, predinasztikus kori sírokra bukkantak az egyiptomi régészek a Nílus folyó deltájának térségében, Dakahlíja tartományban.

Emberi csontokból készült falakra bukkantak egy belga székesegyház alatt

2020.02.14.
A hátborzongató leletre a genti Szent Bávó székesegyház alatt bukkantak a régészek.

Szarkofágokkal teli 16 ókori sírt találtak Egyiptomban

2020.02.02.
Szinte mindig érkezik valamilyen izgalmas régészeti hír Egyiptomból, ezúttal pedig nem is csak egy érdekes leletre bukkantak, ugyanis 16 szarkofágokkal teli ókori sírt találtak régészek egy háromezer éves temetkezési hely feltárásakor.

Hétezer éves kőfalat találtak a tenger mélyén

2019.12.21.
Egy nemzetközi kutatócsoport hétezer évvel ezelőtt készült, az emelkedő tengerszinttől védő kőfalra bukkant Izrael földközi-tengeri partjánál, mindezt három méter mélyen a víz alatt.

Ókori sörfőzdét találtak Kairóban

2019.12.08.
Meglepő régézeti leletet találtak német és egyiptomi kutatók Kairóban, a kutatócsoport ugyanis egy ókori, a Kr. e. 4. századból származó sörfőzde tüzelőberendezésére bukkant egy építkezés földmunkái során.

Ezeréves viking hajóra bukkantak Norvégiában

2019.11.24.
Úgy látszik, hogy még mindig tartogat régészeti meglepetéseket Norvégia, ugyanis kutatók egy csoportja újabb föld alá temetett viking hajót fedezett fel georadar-technológiával. A szakértők úgy vélik, hogy a hajó több mint ezer éves is lehet.

Hatalmas ókori fellegvárat tártak fel Görögországban

2019.11.07.
Szenzációs régészeti leletre bukkantak a kutatók, akik egy hatalmas ókori fellegvárat tártak fel a közép-görögországi Boiótiában, a mükénéi civilizáció idejében virágzó Gla városában.

A világ legrégebbi igazgyöngyét találták meg Abu-Dzabi közelében

2019.10.21.
Csaknem 8 ezer éves az az igazgyöngy, amit az Egyesült Arab Emírségekhez tartozó Maravah-szigeten találtak. Az alig egy centiméter átmérőjű gyöngyre egy régészeti feltárás során bukkantak tavaly az archeológusok - jelentette vasárnap a The National helyi hírportál.

Ezeket a cikkeket olvastad már?