Blogolj!

Minikönyvtárak lesznek a norvég telefonfülkékből

2019.12.15.
Azzal a jópofa ötlettel álltak elő Norvégiában, hogy olvasófülkékké, apró könyvtárakká alakítják az idejétmúlt telefonfülkéket.

Ezeréves viking hajóra bukkantak Norvégiában

2019.11.24.
Úgy látszik, hogy még mindig tartogat régészeti meglepetéseket Norvégia, ugyanis kutatók egy csoportja újabb föld alá temetett viking hajót fedezett fel georadar-technológiával. A szakértők úgy vélik, hogy a hajó több mint ezer éves is lehet.

A futónő, aki legyőzte a halált, majd visszatért a tett helyszínére

2019.10.30.
Dorogi László
Hillary Allen 2017-ben csúszott szakadékba egy hegyi futóversenyen Norvégiában. Az amerikai hobbisportoló 40-45 métert zuhant, tizenkét csontja eltört, a bokaszalagja elszakadt. Idén augusztusban legyőzte a kis híján gyilkos szakaszt.
Címkék: Norvégia, sport

A gleccserek olvadása miatt új sziget született a Spitzbergáknál

2019.09.09.
Újabb elgondolkodtató hírek érkeztek a klímaváltozással kapcsolatban: új sziget "született" a Svalbard-szigeteken, a Norvégiához tartozó, Spitzbergák néven is ismert északi-sarkvidéki szigetcsoporton a gleccserek olvadása nyomán.

Páratlan látványt nyújt Európa első víz alatti étterme

2019.03.24.
A norvégiai étterem leginkább egy periszkóphoz hasonlít: a bejárata még a szárazföldön van, de a vendégek már a tengerben fogyasztják az ételeiket, 5 méterrel a vízszint alatt. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég menő, közben egy hatalmas üvegablakon keresztül figyelhetik a tenger élővilágát is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?