Blogolj!

Klímaváltozással kapcsolatos rémálmok gyötrik a brit gyerekeket

2020.03.04.
Egy új felmérés szerint minden ötödik brit gyereket gyötörnek az éghajlatváltozással kapcsolatos rémálmok.

Tudtad-e, hogy a klímaváltozás káros az egészségre?

2019.12.04.
Pintér M. Lajos
A tüdőnk, az agyunk, a szív- és érrendszerünk is megszenvedi a klímaváltozás kiváltó okait.

Temetési menettel búcsúztak el a Pizol-gleccsertől

2019.09.24.
A Svájc északkeleti részén elterülő Pizol-hegy gleccsere az elmúlt években annyit zsugorodott, hogy idén lehetett utoljára megmérni kiterjedését.

1800 milliárd dollár kéne a Föld megmentéséhez?

2019.09.10.
Egy globális bizottság szerint 541 ezer milliárd forintnak megfelelő összeget kéne a következő tíz évben világszerte ráfordítani azokra a stratégiákra, amelyek lehetővé tennék, hogy a bolygó alkalmazkodjon a klímaváltozáshoz.

A gleccserek olvadása miatt új sziget született a Spitzbergáknál

2019.09.09.
Újabb elgondolkodtató hírek érkeztek a klímaváltozással kapcsolatban: új sziget "született" a Svalbard-szigeteken, a Norvégiához tartozó, Spitzbergák néven is ismert északi-sarkvidéki szigetcsoporton a gleccserek olvadása nyomán.

Harcolj te is fokhagymás hínárral a tehénböfögés ellen

2019.08.04.
Dorogi László
Közkeletű tévhit, hogy a szarvasmarhák hatalmas szerepet játszanak a globális felmelegedésben és Földünk ózon rétegének vékonyításában, méghozzá olyan módon, hogy elárasztják bélgázaikkal a bolygót. De vajon tényleg csak egy tévhitről van szó?

Emléktáblát kap a gleccser, amely a felmelegedés miatt elsőként tűnt el Izlandon

2019.07.23.
Emléktáblát emelnek az első gleccsernek, amelyik a globális felmelegedés miatt elsőként tűnt el Izlandon, a plakettet augusztusban leplezik le kutatók.

Kutatók szerint a klímaváltozás hat az állatok genetikai sokszínűségére is

2019.05.26.
Hatással van az állatok genetikai sokszínűségére a klímaváltozás - állapította meg a berlini Charité Orvostudományi Egyetem által vezetett nemzetközi kutatócsoport a havasi mormota (Marmota marmota) örökítőanyagát vizsgálva.

Döbbenet: egymillió fajt pusztíthat ki a klímaváltozás!

2019.05.07.
A létező fajok nyolcada tűnhet el az emberi felelőtlenség miatt. A kétéltűek és a tengeri emlősök nagy százaléka van veszélyben egy friss tudományos jelentés szerint.

Ezt ajánlják a tudósok: együnk rovarokat és laborhúst

A klímaváltozás miatt javasolnak totális étrendváltozást az európai emberek számára! Hogy mit együnk szerintük? Hát rovarokat és laboratóriumokban előállított mesterséges húst.

Ezeket a cikkeket olvastad már?