Blogolj!

Második világháborús hajóroncsot találtak az ausztrál partoknál

2020.04.28.
Második világháborús ausztrál hajóroncsra bukkantak a kontinens partjainál. A tájékoztatás szerint a teherszállító hajót 77 évvel ezelőtt torpedózta meg egy japán tengeralattjáró, a támadásban a legénység 32 tagja is odaveszett.

Kiemelték a Szőke Tiszát Szegeden

2020.01.26.
Sikerült a Szőke Tisza gőzös kiemelése Szegeden. A munkálatok, melyek során, Magyarországon még korábban nem használt technikai megoldásokat alkalmaztak, csütörtöktől vasárnapig tartottak.
Címkék: hajó

Ezeréves viking hajóra bukkantak Norvégiában

2019.11.24.
Úgy látszik, hogy még mindig tartogat régészeti meglepetéseket Norvégia, ugyanis kutatók egy csoportja újabb föld alá temetett viking hajót fedezett fel georadar-technológiával. A szakértők úgy vélik, hogy a hajó több mint ezer éves is lehet.

Érintetlen, rakománnyal teli római kori hajóroncsra bukkantak Ciprusnál

2019.06.27.
Első ízben fedeztek fel egy teljesen érintetlen, rakománnyal teli római kori hajóroncsot Ciprus partjainál – közölte csütörtökön a földközi-tengeri szigetország régiségügyi minisztériuma.

Egy ötszáz éves kereskedőhajó roncsaira bukkantak az Északi-tengerben

2019.04.07.
A holland kulturális minisztérium közlése szerint egy 500 éves kereskedőhajó roncsait fedezte fel véletlenül az Északi-tenger fenekén egy holland mentőcsapat, amely vízbe esett konténerek után kutatott a térségben.

Egy több mint 130 éve elsüllyedt hajón talált sört klónoztak Amerikában

2019.03.18.
Egy amerikai sörfőzde egy 131 éve elsüllyedt utasszállító hajó maradványai között talált palackozott sörökből kivont élesztőből készítette el új sörét.

Több mint 2000 éves régészeti leleteket találtak a Fekete-tenger mélyén

2018.10.23.
Nem várt leletre bukkantak brit és bolgár kutatók, ugyanis a világ legrégebbi, teljesen épen maradt elsüllyedt hajójára leltek a Fekete-tenger mélyén.

Túlélők! Álomutazásból rémálomutazás lett...

2017.10.27.
Öt hónapig küzdött a nyílt óceánon két nő és két kutya a túlélésért. Sikerrel.

Ezeket a cikkeket olvastad már?