Blogolj!

A következő öt év lehet az eddigi legmelegebb a Földön

2020.01.30.
Akik már eddig is nehezen viselték a nyári hőséget, azoknak van egy rossz hírük, ugyanis nagyon úgy fest, hogy a következő öt év lehet az eddigi legmelegebb a Földön.

Egyre több a halálzóna az óceánokban

2019.12.07.
És itt most nem kalózokra kell gondolni, hanem sokkal prózaibb, ám annál súlyosabb problémáról van szó.

Nem csak az Amazonasért kell aggódnunk az erdőtüzek miatt

2019.08.27.
Dorogi László
A BBC beszámolója szerint vasárnap óta sokkal nagyobb területek lángolnak Közép-Afrikában, mint Dél-Amerikában, ennek ellenére jóval kevesebb médiafigyelmet kap az afrikai kontinens.

Ilyen mértékű felmelegedésre az elmúlt 2000 évben nem volt példa

2019.07.25.
A bolygón jelenleg zajló felmelegedés az ütemét és a kiterjedését tekintve is túlmutat az elmúlt kétezer év éghajlati változásain - állapította meg három frissen megjelent tanulmány.

Emléktáblát kap a gleccser, amely a felmelegedés miatt elsőként tűnt el Izlandon

2019.07.23.
Emléktáblát emelnek az első gleccsernek, amelyik a globális felmelegedés miatt elsőként tűnt el Izlandon, a plakettet augusztusban leplezik le kutatók.

Superfood, avagy a jövő étkei

2018.08.27.
Dorogi László
A világ élelmiszer-ellátottságának kétharmadát négy termény, a búza, a rizs, a kukorica és a szójabab biztosítja, pedig valójában hétezer(!) másik termés is létezik, amit évszázadok óta termeszt az emberiség, globálisan mégis ignoráljuk őket.

Pokolra jutottunk: itt a hőségapokalipszis! De mi az oka?

2018.07.25.
Világszerte, még a sarkkörön túl is tombol az elviselhetetlen hőség. A pokoli időjárás nem csak erődtüzeket okoz, hanem emberéletek ezreit követeli. Montrealban már megteltek a halottasházak! A rendkívüli hőségnekazonban nem csak a globális fölmelegedés az oka! 

Ezeket a cikkeket olvastad már?