Blogolj!

Látványos csillaghullásra lehet számítani a következő két napban

2020.08.11.
A Perseidák a legismertebb meteorraj. E hosszú ideje megbízhatóan visszatérő látványossággal kellemes nyári éjszakákon találkozhatunk, és már az esti óráktól láthatóak a meteorok, nem szükséges hajnalig várni, hogy megpillanthassuk őket.

Látványos meteorrajnak lehetünk szemtanúi az előttünk álló éjszaka

2020.04.21.
Az év első jelentős meteorrajába tartozó hullócsillagokat április 14-től kezdődően láthattuk, a raj maximumát 22-re virradó hajnalon várják a szakemberek.

Valószínűtlenül nagy bolygót fedeztek fel egy kis csillag körül

2019.09.28.
Csillagához képest szokatlanul nagy méretű bolygót fedezett fel egy nemzetközi csillagászcsoport, akik szerint a jelenlegi tudományos elméletek alapján a bolygó "nem is létezhetne".

Hétfőn kezdődik a csillagászati ősz

2019.09.22.
Hétfőn lesz az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig elkezdődik a csillagászati ősz - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Ez már nem egy szokványos UFO hír: idegen civilizáció megfigyelői járhattak a Naprendszerben!

2018.11.07.
Szinte naponta akad „szenzációs” bejelentés UFO észlelésekről, vannak, akik egyenesen idegenekkel párosodnak, sőt, házasodnak. A közös bennük, hogy komoly tudósok soha nem adják a nevüket ezekhez a hírekhez. Most azonban egészen másról van szó: a világhírű Harvard egyetem csillagászai állítják egy objektumról, hogy könnyen lehet, hogy egy fejlett, idegen civilizáció küldte a Naprendszerbe a megfigyelésünkre. Egyelőre hivatalosan csak üstökös.

Fölcsillant a remény: lehet élet a Földön kívül is

A legtöbb bolygó, amely tartalmaz vizet, túl meleg ahhoz, hogy élni lehessen rajta, de a csillagoktól távolabbiak egy részét sűrűbb óceán alkothatja, és ott élet is lehet.

Hat évtized után áll újra munkába történelmi eszköz

2018.07.18.
Segítségével tanulmányozni lehet a Napot és a Naprendszer bolygóit, de a jóval távolabbi csillagok és planetáris ködök is kutathatók vele. A planetáris köd bizonyos típusú csillagok körül képződő, gázból és plazmából álló világító burok.

A legősibb mesterség? Már hatezer éves...

2018.01.11.
Nem! Nem az, amit akként szokás emlegetni! Könnyen lehet, hogy a csillagászat az egyik legősibb mesterség. Ugyanis mintegy hatezer éves kőkarcolatról derült ki, hogy valószínűleg egy égi eseményt ábrázol.

Ezeket a cikkeket olvastad már?