Blogolj!

A bortermelő vidékek fele tűnhet el

2020.02.02.
Amerikai és francia tudósoknak, számítógépes modellezései szerint a borvidékek 56 százaléka válna alkalmatlan a szőlőtermesztésre 2 Celsius-fokos felmelegedés esetén.

János-napi boráldás

2019.12.27.
Szent János napja a magyar hagyományok szerint is a bor megáldásának ideje. Hajdanán ezen a napon minden család bort vitt a templomba, hogy a pap áldását kérje rá. A szentelt bornak ugyanis mágikus erőt tulajdonítottak, amivel beteg embert és állatot is gyógyítani lehet. Ezen felül öntöttek belőle a boroshordókba is, hogy ne romoljon el a bor.
Címkék: bor, templom, vallás

Elindult a bor.hu

2019.12.20.
A hazai borrégiókat és borvidékeket, bortípusokat és a jellegzetes szőlőfajtákat bemutató oldalt a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa közösen hozta létre.
Címkék: bor

Száz évnél régebbi palackozott borokra bukkantak Lengyelországban

2019.11.22.
Pezsdítő hatással lehet a lengyel turisztikára az a tizenöt, feltehetőleg a múlt század elejéről származó palackozott bor, amelyet a délkelet-lengyelországi Kozlówkában, a Zamoyski nagynemesi család egykori palotájában működő múzeum felújításakor találtak.

Szenzációs lelet: 8 ezer éves bor

2017.11.14.
Köztudott, hogy már az ókori görögök is szerették a finom borokat. Azt már sokkal kevesebben tudják, hogy már a görögök előtt is ismerte és szerette az emberiség az isteni nedűt. Mi több, egy mostani szenzációs lelet szerint immáron legalább 8 ezer éve isszuk a szőlő levét. Igaz, így sem ez a legrégebbi alkoholos lelet, mert Kínában egy 9 ezer éves erjesztett ital nyomait találták meg korábban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?