Blogolj!

Összefüggés van az amazónai erdőirtás és a malária terjedése között

2020.01.15.
Amerikai tudósok új kutatása szerint közvetlen összefüggés mutatható ki az amazóniai erdőirtás és a szúnyogok terjesztette malária között. A szakemberek felmérése alapján elmondható, hogy ahol sok erdőt irtottak ki, nagyobb volt a fertőzések száma.

Növelheti a tüdőrák kockázatát a füstszűrő

2019.10.28.
Nemhogy nem segít kiszűrni a kátrány egy részét, de kifejezetten növelheti a tüdőrák kockázatát a füstszűrő - figyelmeztetnek amerikai és brit kutatók.

Állandó fülgyulladás okozhatta a neandervölgyi ember kihalását

2019.09.20.
Amerikai kutatók úgy vélik, hogy a neandervölgyi ember kihalása összefügghet azzal, hogy egész életében állandó fülgyulladás gyötörte a fülkürtök (vagy Eustach-kürt) felépítése miatt, amely hasonlít a mai gyermekek fülkürtjének szerkezetéhez.

Világszerte jelentősen emelkedett a kanyarós megbetegedések száma

2019.08.13.
Jelentősen emelkedett a bejelentett kanyarós megbetegedések száma világszerte : július végéig 182 országban mintegy 365 ezer esetet regisztráltak, háromszor annyit, mint a tavalyi év hasonló időszakában, és többet, mint 2018-ban összesen

A demencia eddig nem ismert típusát azonosították

2019.05.04.
A BBC szerint idős páciensek millióit diagnosztizálhatták korábban tévesen, akár egyharmaduk is a demencia egy másik formájában szenvedhet.

Egymilliárd ember válhat a betegségterjesztő szúnyogok áldozatává

2019.03.30.
Kutatok arra figyelmeztettek, hogy világszerte egymilliárd ember válhat a betegségterjesztő szúnyogok új áldozatává az évszázad végéig a globális felmelegedés nyomán.

Ezeket a cikkeket olvastad már?