Blogolj!

Még az űrből is látszik az orosz folyóba ömlött 20 ezer tonna olaj

2020.06.05.
Ragnar Volarus
Több évtizedre lesz szüksége a sarkvidéki Ambarnaja folyónak, mire kiheveri azt a május 29-én bekövetkezett ökológiai katasztrófát, amiben egy Norilszk városától pár kilométerre lévő hőerőműből 20 ezer tonna olajszármazék ömlött a vizébe.
Címkék: Oroszország

Sokkoló ütemben pusztulnak el az erdők

2020.06.02.
Azt eddig is tudtuk, hogy durván irtják az erdőket, a World Resources Institute legfrissebb adatai azonban még így is arcul tudják csapni az embert.

Gombóc Artúr Tihanyban pihen

2020.06.01.
Kolodko Mihály nevét már volt időnk megjegyezni, hiszen alkotásaival rendszeresen találkozhatunk Budapest rejtett kis szegleteiben. Most Tihanyban hagyta kéznyomát.

Amerikai zavargások: Schwarzenegger megérti az indulatokat, de az erőszakot elítéli

2020.06.01.
Egy héttel ezelőtt egy rendőr kegyetlenül megölte George Floydot, aki ráadásul fekete volt. Ezek után Amerikában megállíthatatlanul beindultak a tüntetések, amik zavargássá fajultak. Az erőszak, az agresszív rendőri fellépések, a rasszizmus problémája mind megmutatkozik Floyd meggyilkolásában, amit Arnold Schwarzenegger sem hagyott szó nélkül.

Meghalt Christo, a világhírű csomagolóművész

2020.06.01.
84 éves korában elhunyt Christo Vladimirov Javacheff, az a Christo művésznéven tevékenykedő bolgár származású tér- és tájművész, performer, szobrász, aki a Christo és Jeanne-Claude alkotópáros másik felét alkotta.

Japánban tilos sikítani a hullámvasúton

2020.05.31.
Ragnar Volarus
Nem fogják elhinni, de a koronavírus miatt. A CNN számolt be róla, hogy hamarosan újra nyitnak a vidámparkok Japánban, de apróbb változtatásokat eszközöltek a házirendekben.
Címkék: Japán, koronavírus

Indonéziában mesterséges esővel próbálják megelőzni az erdőtüzeket

2020.05.29.
Évről évre egyre durvább erdőtüzek tombolnak a világban, Indonéziában a tavalyi tüzek voltak a legsúlyosabbak: mintegy 16 ezer négyzetkilométernyi terület veszett oda, főként Szumátra és Borneó szigetén.

Hatéves kisfiú bukkant egy 3500 éves agyagtáblára Izraelben

2020.05.25.
Az ember sok mindent találhat kirándulás közben, de ennek jó része legfeljebb elhagyott játék, kiegészítő vagy ruhadarab. A hatéves Imri Elia viszont igen nagy kincsre lelt a gázai határ közelében.

Kalapács alá kerül Jennifer Aniston ikonikus aktfotója

2020.05.25.
Jennifer Anistont senkinek sem kell bemutatni, hiszen a Jóbarátoknak köszönhetően igazi világsztár lett. A színésznő mellett talán a 25 évvel ezelőtt készült ikonikus aktfotóját sem kell bemutatni, amit most bárki hazavihet. Na persze csak akkor, ha van rá elég pénze.

Robbie Williams lányának tánca a legjobb, ami ma történhetett velünk

2020.05.24.
Ragnar Volarus
Robbie Williams kellően különc, vannak fura dolgai, azt viszont megértjük és tiszteljük, hogy szinte sosem oszt meg felvételeket a lányáról, nem őt felhasználva gyűjti a likeokat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?