Blogolj!

Egy Facebook-poszt miatt tört ki tömegverekedés Indiában

2020.08.15.
Három ember meghalt, mert tömegverekedés tört ki rendőrök és tiltakozók között a dél-indiai Bengaluruban egy Facebook-bejegyzés miatt kedd este, ami a felháborodott tiltakozók szerint sértette Mohamed prófétát.

Új dinoszauruszfajt fedeztek fel a Wight-szigeten

2020.08.13.
Izgalmas lelet látott napvilágot az Angliától délre fekvő Wight-szigeten, ahol kutatók a theropodák egy új faját fedezték fel, az új dinoszauruszfajról pedig azt állítják, hogy a T.rex unokatestvére.

Látványos csillaghullásra lehet számítani a következő két napban

2020.08.11.
A Perseidák a legismertebb meteorraj. E hosszú ideje megbízhatóan visszatérő látványossággal kellemes nyári éjszakákon találkozhatunk, és már az esti óráktól láthatóak a meteorok, nem szükséges hajnalig várni, hogy megpillanthassuk őket.

Folyók helyett gleccserek vájhatták a Mars völgyeit

2020.08.04.
Egy új kutatás átírhatja, amit eddig a Marsról tudtunk: tudósok úgy vélik, hogy az eddig feltételezett folyók helyett valójában jeges gleccserek vájhatták ki a vörös bolygón lévő völgyek nagy részét.

270 kiló kaját dob ki átlagosan évente egy magyar család

2020.08.04.
Dorogi László
Rengeteg élelmiszert pazarolunk el, most kampány indul azért, hogy ez ne legyen így.
Címkék: élelmiszer

Egyszerre lélegzetelállító és félelmetes a világ legnagyobb hintája

2020.08.01.
Valami egészen elképesztő látványt - na, meg persze élményt - nyújt a kínai Jünjang Lungkang kirándulóhelyen 700 méter magas sziklákra felépített óriáshinta, amely emellett még több világrekordot is magának tudhat.

Fény derült Stonehenge egy régi titkára

2020.07.31.
A Stonehenge-től 25 kilométerre fekvő erdős területről származik az őskori építmény gigászi kőoszlopainak nagy része – állapították meg a kutatók egy több évtizeden át az Egyesült Államokban őrzött kőminta alapján.

Így néz ki a Szaturnusz nyáron

2020.07.30.
Kálovics Tibor
A Hubble űrtávcső fantasztikus képeket készített a Szaturnuszról, pont akkor, amikor a bolygó 1,350 milliárd kilométerre tartózkodott a földtől és éppen beköszöntött az ottani nyári szezon.
Címkék: Hubble, űrkutatás

Ryan Reynolds egy vagyont fizet ha előkerül egy plüssmackó

2020.07.27.
Ragnar Volarus
Ryan Reynolds nem véletlenül a filmrajongók egyik nagy kedvence. Elképesztő humora, vicces akciói és nem mellékesen hatalmas szíve miatt is lehet őt szeretni.

Hivatalosan is görög állampolgár lett Tom Hanks és felesége, Rita Wilson

2020.07.27.
Van mit ünnepelnie Tom Hanksnek és feleségének, Rita Wilsonnak ugyanis hivatalosan is görög állampolgárok lettek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?