Blogolj!

Elkészült a Karikó Katalin-falfestmény Budán

Mint ahogy már mi is megírtuk, a szemfülesek egy hete kiszúrták, hogy valami készül a Krisztina körúton. A kép most el is készült, méghozzá egy impozáns, öt emelet magas festmény született.

„A jövőt magyarok írják” szöveggel nem is lehetne találóbb a tűzfalfestmény, hiszen azt a Karikó Katalint ábrázolja, aki meghatározó szerepet játszott a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében.

A képet a Brain Bar jövőfesztivál szervezőin keresztül az a Színes Város Csoport készítette, akik már profik a témában, hiszen olyan népszerű magyar mesehősökkel tarkították már a fővárost, mint Szaffi, Vízipók Csodapók, Vuk vagy a Macskafogó.

A Krisztina körút 30. alatt készült új kép 220 négyzetméter és mindössze 11 nap alatt készült el 197 liter festék felhasználásával.

A festményre Karikó Katalin is reagált a Twitteren:

Meglepetés volt, nagy meglepetés!.

A Barin Bar szervezőinek részéről természetesen nem volt véletlen a kép időzítése, ugyanis az idei fesztivált szeptember 9. és 10. között tartják meg a Millenárison, amelynek célja, hogy tudást és inspirációt adjon a fiataloknak életük és karrierjük tervezéséhez.  

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/111813/pics/lead_800x600.jpg
festmény,Karikó Katalin,színes világ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?