Blogolj!

Valakinek 600 ezer dollárt is megért a legendás rapper koronája

Kálovics Tibor

Hatszázezer dollárt vagyis 181 millió forintot fizettek azért a műanyag koronáért, amit a rapper Notorious B.I.G. viselt a halála előtti utolsó fotózáson.

A Sotheby's New York-i aukciósház története során először rendezett kizárólag a hip-hop kultúrával foglalkozó aukciót. A kiállítási tárgyak között rapperek által viselt ékszerek és divatcikkek mellett az előadók által készített képzőművészeti alkotások is szerepeltek. 

A legnagyobb durranásnak  Notorious B.I.G.koronája számított, amit az 1997-ben készül King of New York című fotón viselt néhány nappal azelőtt, hogy meggyilkolták. A halálálának körülményeire azóta sem derült fény, feltehetőleg annak a bandaháborúnak az áldozata lett, amiben egy évvel korábban Tupac Shakurt is megölték. A relikviáért előzetes 200-300 ezer dolláros árat vártak a szakértők a felismerhető darab ennek a duplájáért kelt el. A korona értékét növelte, hogy a rapper és a készítő Barron Claiborne is dedikálta. A licitáló a győztes fotót is megkapta kinagyítva. 

Szintén mélyen a zsebébe nyúlt az a licitáló aki 75 600 dollárét megvásárolta azt a 22 szerelmes levelet, amit 2Pac még tizenhat évesen a középiskolai szerelmének címzett.

Címkék: zene
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/100191/pics/lead_800x600.jpg
zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?