Blogolj!

Életnagyságú sütiszobrot készítettek Mr. Darcyról

Kálovics Tibor

Michelle Wibowo világhírű cukrászmester életnagyságú süteményszorbtort készített a Büszkeség és balítélet főszereplőjéről Mr. Darcyról, akit Colin Firth alakított.

Fotó: AFP

Idén 25 éve, hogy bemutatták a Jane Austin világhírű regényéből készült Büszkeség és balítélet sorozatot. A ma is népszerű kosztümös filmszériát az évforduló alkalmából vetítik a televízióban. A variety.com ebből az alkalomból felkereste Michelle Wibowót a világhírű cukrásmestert, hogy készítsen egy szobrot a széria főszereplőjéről Mr. Darcyról. 

Az indonéziai származású szakember, aki három aranyérmet nyert a szakácsolimpián három hét alatt 200 órát töltött azzal, hogy elkészítse a főszereplő életnagyságú süteményszobrát amely vajas vaníliakrémmel és csokoládéval készült A szoborhoz 20 kilogramm lisztet, 20 kilogramm vajat és 45 kilogramm cukrot használt fel. Az alkotást a cheshire-i Lyme Parkban állították fel,mert a filmbeli Darcy pemberly-i birkokaként szerepelt a sorozatban. 

A legnehezebb feladatot a szobor struktúrájának felállítása és a szállítás számított. Öt óra alatt juttatták a helyszínre a szobrot Wibowo műhelyéből. A szobrot fémváz tartja, a karakter megalkotásához a cukrászmester 3D-s anyagokat és YouTube-videókat használt, mivel a soroaztot nem látta. 

Címkék: cukrász
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/99842/pics/lead_800x600.jpg
cukrász
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?