Blogolj!

270 kiló kaját dob ki átlagosan évente egy magyar család

Dorogi László

Rengeteg élelmiszert pazarolunk el, most kampány indul azért, hogy ez ne legyen így.

Élj maradéktalanul! címmel indít kampányt a Médiaunión Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet a brutális mértékű élelmiszer-pazarlásra - számolt be az MTI.

Mint írják, Magyarországon évente 68 kilogramm élelmiszert dobunk ki a szemetesbe átlagosan fejenként és az élelmiszer-hulladékok fele nem is a vendéglátóipari egységekből - éttermekből, bisztrókból, bárokból stb. - kerül ki, hanem a háztartásokból.

Még letaglózóbb adat, hogy az Európai Unióban 88 millió tonna élelmiszer vész kárba átlagosan egy év alatt, magyarországi viszonylatra lefordítva ez 270 eltékozolt élelmet jelent családonként. Néha bele sem gondolunk, és mindenféle teketória nélkül hajítjuk a szemetesbe a még el sem romlott ebédmaradékot.

Az Élj maradéktalanul kampány jövő februárig tart, célja pedig az, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-pazarlással kapcsolatos szemléletformálás fontosságára, hosszú távon pedig értelemszerűen az, hogy ne pazaroljunk el ilyen mennyiségű élelmiszert.

Azok, akik szeretnének csatlakozni a programhoz, a www.eljmaradektalanul.hu honlapon kapnak tippeket arról, mit kell, vagy mit lehet kezdeni a megmaradt élelmiszerrel. A kezdeményezésben online, tévén, rádión, a sajtóban és közterületen hívják fel a figyelmet a kidobott élelmiszer mértékére és értékére.

Címkék: élelmiszer
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/98603/pics/lead_800x600.jpeg
élelmiszer
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?