Az ötös lottó nyerőszámai
8 (nyolc), 23 (huszonhárom), 72 (hetvenkettő), 80 (nyolcvan), 90 (kilencven). Joker: 002578.
Blogolj!

Amerikai zavargások: Schwarzenegger megérti az indulatokat, de az erőszakot elítéli

Egy héttel ezelőtt egy rendőr kegyetlenül megölte George Floydot, aki ráadásul fekete volt. Ezek után Amerikában megállíthatatlanul beindultak a tüntetések, amik zavargássá fajultak. Az erőszak, az agresszív rendőri fellépések, a rasszizmus problémája mind megmutatkozik Floyd meggyilkolásában, amit Arnold Schwarzenegger sem hagyott szó nélkül.

Kalifornia egykori kormányzója a The Atlanticba írt egy esszét arról a tombolásról és erőszakhullámról, ami most folyik az országban. Történetét 1968-tól indítja, hiszen ekkor kezdődött amerikai élete, bevándorlóként pedig már ha nem is ismerte, de bőven hallott Amerikáról. Arról, hogy az álmok és lehetőségek országa, ahol mindenki egyenlő. Ahogy Schwarzenegger is írja, miután az Államokba költözött, elég hamar megtapasztalta, hogy ez nagyon nincs így (ahogy a legtöbb országban sem), nagyon sok társadalmi probléma volt, van és lesz is. A hatvanas évek pedig főleg ilyen volt, hiszen rendszeresek voltak a tüntetések, megölték Martin Luther King Jr.-t, Robert Kennedy-t.

Schwarzenegger szerint Amerika társadalma nem csupán nem az álomtársadalom, hanem kimondottan egyenetlen, a feketék és fehérek nem egyenlő módon jutnak lehetőségekhez, a szegények és a gazdagok közötti szakadék is óriási, az igazságszolgáltatás sokszor bőrszín alapján bánik az emberekkel. Schwarzenegger elmondja azt is, hogy bár ezek alapján megérti a tüntetők indulatait, de az erőszakkal nem ért egyet, az sosem lehet megoldás.

A volt kormányzó leírja, hogy amikor az országba költözött és rájött arra, hogy miféle gondokkal kell szembesülniük az embereknek, elhatározta, hogy megpróbál küzdeni az egyenlőtlenség ellen, de ma már tudja, hogy ennél sokkal többet kellett volna tennie, és mindenkinek többet kellene tennie, hogy az Egyesült Államok egy élhetőbb és jobb hely legyen.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/95702/pics/lead_800x600.jpg
Arnold Schwarzenegger
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?