Blogolj!

Szívszorító: meghalt egy olasz pap, aki átengedte a lélegeztetőkészülékét egy fiatalabb koronavírusos-betegnek

Hősként tisztelik Olaszországban Giuseppe Berardelli atyát, aki oly sok honfitársához hasonlóan maga is megfertőződött a koronavírussal, a 72 éves pap azonban a kórházban kijelentette, hogy nem tart igényt a lélegeztetőgépre, adják oda inkább a fiatalabbaknak, az ő életüket mentsék meg. Az atya azóta belehalt a vírusba.

Giuseppe Berardelli már 14 éve volt az észak-olaszországi Casnigo település lelkésze, miután más betegségei is voltak, kifejezetten veszélyeztetetté vált az állapota, mikor elkapta a koronavírust, ezért a hívei szereztek neki egy lélegeztetőkészüléket. Erre pedig azért volt szükség, mert a koronavírus által leginkább sújtott Bergamo megyében az egészségügyi intézmények jelenleg híján vannak ennek az eszköznek.

Az atya, a bergamói Lovere kórházban feküdt, amikor megtudta, hogy behoztak egy fiatalabb beteget, aki a koronavírus-fertőzés miatt szintén légzési nehézségekkel küzd, majd habozás nélkül kijelentette, hogy átengedi neki a saját lélegeztetőgépét.

Mélyen megrendültünk, amikor megtudtuk, hogy Casnigo plébánosa, Berardelli atya meghalt. A hívei vettek neki egy légzőkészüléket, amikor elkapta a koronavírust, ám ő még a kórházban is azt mondta, adják oda egy fiatalnak. Nagyszerű ember volt, aki mindenkin segíteni akart

– nyilatkozta egy kórházi dolgozó.

Miután a járvány és a karantén miatt nem rendezhettek a méltó szertartást a papnak hívei a maguk módján vettek búcsút a hős paptól: amikor Casnigo utcáin elhaladt a halottas kocsi a koporsóval, az emberek kiálltak az ablakba és végig tapssal kísérték az útját.

(Borító: bbc.com, Fotó: unilad.co.uk)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/92312/pics/lead_800x600.jpg
halál,koronavírus,Olaszország,pap,színes világ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?