Blogolj!

Szabad lesz a szex Virginiában?

Pintér M. Lajos

Egyelőre csak házasok között legális a nemi aktus, és 250 dollárra is büntethetik, akiről kiderül, hogy házasságon kívül, illetve nem házas emberrel szeretkezik.

Illusztráció: pixabay.com

Ébresztő, Virginia! Nem minősíthető a lakosság nagy része bűnözőnek, és nem a 17-18. században élünk – így indokolta Mark Levine az amerikai állam ókonzervatív jogszabályának eltörlésér irányuló kezdeményezését.

A Virginiában többséget adó demokraták egyetértenek vele, hogy legfőbb ideje megváltoztatni a törvényt, mely szerint csak házaspárok között legális a szex. A törvényhozás alsóháza már meg is semmisítette a több száz éves „paráználkodási törvényt”. Ennek értelmében eddig akár 250 dollár büntetést is kaphatott az, akinek nem házas emberrel volt konszenzuson alapuló szeretkezése.

A törvény hatályon kívül helyezéséhez még szükség van a felsőház, vagyis a szenátus jóváhagyására is.

A paráználkodási törvény egyébként Virginia Legfelsőbb Bírósága 2005-ben úgy jellemezte, hogy „alkotmányellenes kormányzati beavatkozás” a virginiaiak személyes életébe. Vagyis a törvényhozás az igazságszolgáltatás jóváhagyásával, egyetértésével módosíthatná a jogszabályt, ám tizenöt éve nem sikerül konszenzusra jutni.

Még öt éve is volt arra példa, hogy ügyészek szexuális bűncselekmények elkövetőit akarták ezzel a bűnténnyel is sújtani – írja a CNN, mely emlékeztet: a házasságon kívüli szexért továbbra is pénz- és/vagy börtönbüntetés jár Idahóban, Észak-Karolinában és Mississippiben.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/90336/pics/lead_800x600.jpg
házasság,szerelem,szex,USA,Virginia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?