Blogolj!

Hús és műanyagmentes lesz az idei Oscar

Örülhetnek a környezettudatos hírességek, ugyanis a Golden Globe után az Oscar is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez melynek részeként szinte teljesen növényi alapú menüt szolgálnak majd fel az Oscar-eseményeken, valamint a hús mellett a műanyagpalackokat  száműzik a rendezvényről.

Az idei filmes díjszezon jelensége, hogy a fogadásokon és a díjátadó vacsorákon csak növényi alapú fogásokat szolgálnak fel. A Golden Globe-gála sztárjai – köztük Joaquin Phoenix és Leonardo DiCaprio is – nagyra értékelték, hogy a díjátadón idén először kizárólag vegetáriánus fogások kerültek az étlapra.

Joaquin Phoenix és Leonardo DiCaprio

Ezzel összhangban az amerikai filmakadémia is úgy döntött, hogy az Oscar-jelöltek tiszteletére adott ebédet növényi alapú menüsorral rendezi meg, és természetesen a február 9-i Los Angeles-i díjátadó gála előtt is csak növényi alapú vendégváró falatkákat kínálnak a sztároknak.

A szervezők azt is elárulták, hogy a díjátadó ceremóniát követő kormányzói bálon az ételek 70 százaléka lesz növényi alapú, 30 százaléka vegetáriánus, halas vagy húsos. A víz és más italok műanyag palackjait azonban teljesen száműzték az összes Oscar-rendezvényről.

A filmakadémia közleményében hangsúlyozta, hogy a szervezet elkötelezett támogatója a bolygó védelmének.

(Borító: livekindly.co , Fotó: flipboard.com)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/89639/pics/lead_800x600.jpg
étel,Oscar,színes világ,vegán
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?