Blogolj!

Emlékérméket adtak ki a Queen együttes tiszteletére Nagy-Britanniában

Igazán különleges relikviával készült a Királyi Pénzverde a Queen együttes rajongóinak, ugyanis emlékérméket bocsátott ki a legendás együttes tiszteletére.

Az intézmény közleménye szerint a Queen az első brit rockegyüttes, amely egyazon érmén szerepel II. Erzsébet királynővel, ami azért elég menő. 

A pénzverde a Zenei legendák című új sorozata keretében örökítette meg pénzérméken a Queent. A helyi média szerint az érmeket, melyek egyikén a zenekar négy tagjának hangszerei is megjelennek, hétfőn bocsátották ki.

Íme az első érme, amelyen a Queen és a királynő (Queen) látható” – mondta Brian May, az együttes tagja egy, a Twitteren is megosztott videóben. May azt is elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számukra, hogy így ünneplik a zenéjüket.

Már az az érdekesség is kiderült, hogy az érméken feltűnő hangjegyek a Queen 1975-ben megjelent Bohém rapszódia című dallamát idézik.

Az emlékérmét arany, ezüst és egy olcsóbb változatban is meg lehet vásárolni a pénzverdétől. A korlátozott példányszámban kiadott érmék ötfontos, olcsóbb címlete 13 fontért (5100 forintért) szerezhető be, a drágább, aranyozott százfontos érme 2020 fontért (800 ezer forintért) kapható - olvasható a pénzverde közleményében. 

(Borító: yahoo.com)

Címkék: anglia, pénz, Queen, zene
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/89169/pics/lead_800x600.jpg
anglia,pénz,Queen,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?