Blogolj!

Közel 80 centi hó hullott le két nap alatt egy kanadai városában

Nem mindennapi helyzet állt elő a kanadai Új-Fundland és Labrador tartomány székhelyéül szolgáló St. John's városában, ugyanis olyannyira maga alá temette a várost a hó, a hadsereget kellett segítségül hívniuk.

Sajtóértesülések szerint péntek reggel óta 76,2 centiméter hó hullott St. John’s repülőterére, több gépjármű és ház került hótorlaszok alá az óránként több mint 100 kilométer sebességű széllökések miatt.

A helyzetről nyilatkozott a tartomány miniszterelnöke, Dwight Ball is, aki szombaton elmondta, hogy kérte a szövetségi kormány segítségét, „beleértve a hadsereg mozgósítását” a hatalmas hótömegek elszállításához és az utak megtisztításához.

A helyzet miatt a lakosságnak szó szerint ki kell ásnia magát a hó alól, sok helyen még a bejárati ajtókon sem lehetett kijutni a hótorlasz miatt. A hatóság közlése szerint most az a prioritás, hogy a kórházat megközelíthetővé tegyék, az utakat pedig járhatóvá.

A kanadai meteorológia szolgálatok szombaton feloldották a hófúvásriadót, azonban Danny Breen, a város polgármestere kijelentette, hogy legalább vasárnapig érvényben marad a pénteken kihirdetett szükséghelyzet.

Minden üzletnek zárva kell tartania, járművek – a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság kivételével – nem közlekedhetnek az utcákon

– olvasható a városháza egy Twitteren megosztott üzenetében. 

Dwight Ball szerint a hóvihar alighanem bekerül a történelemkönyvekbe is, ugyanis senki sem emlékszik ekkora hóviharra. A CBS  úgy tudja, hogy eddig egy embert tűnt el a viharban.

(Borító: ctvnews.ca)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/89116/pics/lead_800x600.jpeg
hó,Kanada,szükséghelyzet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?