Blogolj!

A legnagyobb jedinek nem menő a Facebook

Luke Skywalker, azaz Mark Hamill törölte magát a Facebookról, mert nagyon nem ért egyet az ott folyó politikai hazugságok megállításának módjával. Pontosabban azok teljes hiányával. A színész így teljes joggal felhúzta magát azon, hogy a platform semmit nem tervez tenni a politikusok hazugságainak megállítása érdekében. Hiába, egy jedi lovag értékrendjébe ez nem fér bele. 

Ma már egyáltalán nem titok, hogy a Facebook szerepet játszott több ország, egyebek mellett az Egyesült Államok választásainak alakulásában. Egy ideje már sokan kérlelik a közösségi oldal üzemeltetőit, hogy szigorúbban szabályozzák a politikai hirdetéseket, de a közösségi portálról leperegnek ezek a kérések.

Sőt, nem is olyan régen bejelentették, hogy nem fogják letiltani a valótlan állításokat közlő hirdetéseket, és nem törlik a hazug bejegyzéseket, amíg nem érzik úgy, hogy azok valódi károkat okozhatnak. Azért ez így elég pongyola megfogalmazás. Az Egyesült Államok választása nem elég nagyügy? Merthogy bebizonyosodott, abban is komoly szerepet játszott Zuckerberg torzszülöttje. 

Ennek következtében Mark Hamill Twitteren közölte, hogy búcsút int a Facebooknak.

"Annyira csalódtam, hogy Mark Zuckerberg többre értékeli a profitot az igazságnál, hogy úgy döntöttem, törlöm a Facebook-fiókomat" - írta Luke Skywalker 68 éves megformálója a Twitteren. "Tudom, sokan azt mondják majd, hogy tesznek rá, de én jobban fogok aludni ettől" - tette hozzá az amerikai színész.

A Facebook a múlt héten jelentette be, hogy kirívó esetektől eltekintve nem fogja ellenőrizni a politikai hirdetések valóságtartalmát, és a felhasználókra bízza, hogy mit tartanak igaznak, hitelesnek, és mit hisznek el. Ezzel szemben a Twitter tavaly év végén azt közölte, hogy az oldalról teljes mértékben kitiltják a politikai hirdetéseket.

A téma azért is különösen érzékeny most, mert közeledik az amerikai elnökválasztás, és sok múlthat azon, hogyan szólítják meg választóikat a politikusok.

Facebook, az erő nincs veled.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/88861/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?