Blogolj!

Óriási összeget adományozott az ausztrál tűzvész megfékezésére Leonardo DiCaprio

A hollywoodi sztár hosszú évek óta elkötelezett híve a környezetvédelemnek.

A színész Earth Alliance alapítványán keresztül hárommillió dolláros (898 millió forintos) adománnyal járult hozzá az Ausztráliában tomboló tűz megállításához.

Az alapítvány létrehozta az Australia Wildfire Fund nevű alapot, hogy azon keresztül jutassa el az országszerte pusztító katasztrofális bozóttüzek megfékezését támogató nemzetközi segítséget.

Nem ez az első eset, hogy DiCaprio nagy összeggel támogat egy nemes ügyet: tavaly a brazil esőerdőkben pusztító tűz által okozott károkra szánt 1,5 milliárdot, emellett pedig rendszeresen hívja fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire, a Földünket érintő problémákra, számos ilyen jellegű konferencián jelenik meg.

1,5 milliárddal támogatta az amazonasi esőerdő megmentését Leonardo DiCaprio

Az Oscar-díjas színészről eddig is tudtuk, hogy szinte megszállottan foglalkoztatja a Föld megmentése. Jó szokásához híven most is hatalmas anyagi segítséget is nyújtott az amazonasi esőerdők megmentésének érdekében. Eddig is számtalan konferencián szólalt fel, körbeutazta a Földet, dokumentumfilmet készített, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, és természetesen az amazonasi esőerdők pusztulása miatt is nagy lépést tett meg annak érdekében, hogy segítse a tűzoltók munkáját.

DiCaprio mellett sok hollywoodi híresség is összefogást hirdet: többek között Chris Hemsworth, Elton John, Pink, Nicole Kidman és Keith Urban, valamint a Metallica rockegyüttes is.

Az erdőtüzek szeptember eleje óta hatalmas területeket perzseltek fel, a lángoknak 25 halálos áldozata volt és mintegy kétezer otthon égett porig Ausztráliában. A szokatlanul kiterjedt természeti katasztrófát az extrém aszály, forróság és a rekordszárazság számlájára írják.

Önmagát generálja már a bozóttűz Ausztráliában

Hosszú hónapok óta tombolnak a bozóttüzek Ausztráliában, és ahelyett, hogy javulna, egyre csak rosszabbodik a helyzet: lassan már önmagát generálja a tűz. Hónapok óta tombolnak a bozóttüzek Ausztráliában, aminek egyre súlyosabb következményei vannak. Az ország keleti partján csaknem 140 tűzvész van, a legrosszabb helyzet délkeleten, Új-Dél-Wales államban van, ahova vasárnap el is utazott a miniszterelnök, hogy megköszönje a tűzoltók kemény munkáját.

(borító: tellerreport.com)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/88711/pics/lead_800x600.jpg
adomány,Ausztrália,Leonardo DiCaprio,színes világ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?