Blogolj!

Már a Macskafogó is beköltözött Budapestre

Egyre színesebb és mesésebb a főváros. És ezt tényleg lehet szó szerint venni.

Az üresen álló, csúnyácska tűzfalak kifestése nem újkeletű dolog, az viszont igen, hogy klasszikus, mindenki által szeretett hazai mesefigurák költözzenek a falakra a Színes Város Csoport jóvoltából.

Így került fel a házakra Szaffi, Vízipók-Csodapók, Vuk és barátai, most pedig már az egyik legjobb magyar rajzfilm, a Macskafogó hősei is. Ahogy a Vukék, úgy Grabowskiék is a Szigony utcában kaptak helyet mintegy 600 négyzetméteren, 400 liter festékből.

Megint óriás Vuk jelent meg Pesten

Ez akár lehetne egy furcsa legenda kezdete is, de nem, ez bizony a valóság: a Színes Város Csoport megint alkotott. A Baross utca után most a Szigony utca 8. számú épülete kelt életre Vuk karaktereivel, így színesítve a pőrén maradt tűzfalat, ahol Vukék 600 négyzetméteren gazdagítják a látképet és melengetik meg az ember szívét.

A csapat, azaz Forgács Simon (Macskafogo.hu), @0036mark és Illés Hajnalka grafikus és a szervezet művészei két hónap alatt készítették el a képet a Színes Város Csoport kérésére.

Ifjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig egyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő. Ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült

- nyilatkozta Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője.

És ebben van is valami, ugyanis az alkotócsapat főtitkára, Flór Péter is hasonlóan fogalmazott:

Természetesen minden megvalósult projektünk közel áll a szívünkhöz, de a Macskafogóra ez különösen igaz, mivel olyan alkotók munkáin dolgozhattunk, akikre gyerekkorunk óta felnézünk.

(képek: Farkas András/Színes Város)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/87573/pics/lead_800x600.png
falfestés,Macskafogó,színes világ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?