Blogolj!

Koch Csaba az Év Bortermelője

A Hajós-Bajai borvidéken tevékenykedő borász nyerte el a Magyar Bor Akadémia által alapított díjat.

 „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON” díjat az alapítók abból a célból hozták létre 1991-ben, hogy díjazzák a bortermelők több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményét, boraiknak állandó kiváló minőségét és azok sikereit. A díj a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés, mely minden évben elismeri egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, többéves munkáját.

A 2019-es évben a díjat Koch Csaba a Hajós-Bajai borvidék borásza nyerte, aki idén már hatodik alkalommal került a jelöltek közé. Családja 10 generáció óta művel szőlőt a borvidéken, így az ő sorsa is meg volt pecsételve: érettségire két tized hektár szőlőt kapott ajándékba nagyapjától. Az unoka pedig nem okozott csalódást: előbb agrármérnöki, majd szőlész-borász szakmérnöki diplomát szerzett.

Koch Csaba, amellett, hogy kiváló borász, tagja a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökségének, a Magyar Bor Akadémiának, vezeti a Hajós-Bajai borvidéket. A Koch Borászat 2014-ben az Év Pincészete lett, 2017-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat, idén pedig a rangos CUECO – Best European Winery elismerést. A borász nagy hangsúlyt fektet a külföldi piacon való megjelenésre, így borai a környező országokon kívül megtalálhatók többek között az Egyesült Államokban, Japánban, Brazíliában, Kínában, Angliában is.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/87086/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?