Blogolj!

A magyar gasztronómiáról forgatott a CNN

November végén került adásba a harminc perces dokumentumfilm, mely a Magyarországon elmúlt években lezajlott gasztronómiai „forradalmat” mutatja be.

A Feast on Budapest című film készítői azért jöttek Magyarországra, hogy bemutassák hazánk legmenőbb fine dining éttermeit és megmutassák, hogy minek köszönhető, hogy az utóbbi években több budapesti étterem is Michelin csillagot kapott. A CNN filmesei egy igazi profi filmet tettek le az asztalra, melyben nem csak a konyhákban és az éttermekben forgattak, hanem terepre is kimentek, hogy megmutassák, a séfek honnan szerzik be az alapanyagokat.

A filmben négy éttermen keresztül, mutatják be a hazai szakácsok munkamódszereit, filozófiáját, megszólalnak a Babel, a Salt, a Costes és a Stand séfjei. Emellett egy rövid kitekintést kapunk a magyarországi kávéházi kultúrába a New York kávéház segítségével. A filmben szakértőként megszólal az ismert gasztroblogger, Jókuti András is.

A filmet jelen pillanatban még nem lehet az interneten megtekinteni, de itt ( https://edition.cnn.com/travel/article/fine-dining-budapest/index.html ) egy rövid ízelítőt meg lehet tekinteni.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/86950/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?