Blogolj!

Új Marvel-rekord! 1,26 millió dollár egy képregényért!

Ragnar Volarus

A Marvel-képregények 1939-es első számának egy szinte új állapotú, ritka példánya 1,26 millió dollárért (381 millió forint) kelt el egy dallasi árverésen. Ennyit még soha nem fizettek Marvel-füzetért.

A Heritage aukciósház közleménye szerint a csütörtök esti licitálás nyertese neve elhallgatását kérte.

"Történelmi képregény történelmi példánya" kelt el Ed Jaster igazgatóhelyettes szerint. A Marvel első képregényfüzetében olyan szuperhősök jelentek meg, mint a Fáklya, Ka-Zar, Angyal és Namor, a Torpedó. A mai kasszasiker szuperhősfilmek sztárjai, a Pókember vagy a hihetetlen Hulk csak évtizedekkel később bukkantak fel.

A példányt a pennsylvaniai Uniontown egy újságosánál vásárolta meg egy helyi postás, aki képregények és magazinok első számát gyűjtötte. Azóta a füzet csak néhány alkalommal cserélt gazdát - írta a Heritage. Viszont egyértelműen jó befektetés, mert mint a képen látható, mindössze 10 cent volt azt ára eredetileg. 

A Marvel-képregények korábbi aukciós rekordját 1,1 millió dollárral egy 2011-ben eladott példány tartotta, ebben az 1962-es kiadásban jelent meg először a Pókember. Nem sok képregényfüzet érte el az egymillió dolláros eladási árat, 2014-ben az eBayen 3,2 millióért talált gazdára a DC Comics egy Superman-füzete. Tehát ezt a versenyt eddig magasan a DC és Superman nyeri. 

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/86406/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?