Blogolj!

Indiában már a tiszta levegőért is sorban állnak

Rendkívül súlyos a helyzet az ázsiai országban, ugyanis a légszennyezettség olyan veszélyes méreteket ölt, hogy megnyílt az első oxigénbár Új-Delhiben.

A fizető vendég itt 15 percen keresztül lélegezheti be a tiszta levegőt, aminek ára 4-6 dollár (kb 1500 forint).

Sokan panaszkodnak arra a városban, hogy kapar a torkuk, folyik az orruk, szúr a szemük. És bár a negyed órás terápia nem hangzik egy világmegváltó gondolatnak, állítólag segít (bár lehet, hogy csak szimpla placebo hatásról van szó). A helyzet viszont igen ijesztő, hiszen évekkel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy a tiszta levegőért fognak sorban állni az emberek.

Az „ijesztő” jelző pedig nagyon is jogos, ugyanis a WHO határértékeit akár tízszeresen is meghaladja a város szennyezettsége, ami így 46 millió ember egészségét veszélyezteti. Nem csoda tehát, hogy például az iskolák is zárva tartanak.

Az igazán hatásos megoldás pedig sajnos még várat magára, mert a kormány igyekszik elbagatellizálni a helyzetet, ugyanis az egészségügyi miniszter meghökkentő javaslattal állt elő a légszennyezettség kapcsán: mindenki egyen több répát. Mások az ima erejére hívták fel a figyelmet.

(képek: player.hu)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/86241/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?