Blogolj!

Akár börtönbe is kerülhetnek a balesetnél fényképezők

Ragnar Volarus

A német rendőrök nem viccelnek, megunták a katasztrófa turistákat.

Biztos Ön is látott már baleset helyszínén kamerázó, fotózó embereket. Sőt az is lehet, hogy már Ön sem bírta ki, hogy ne álljon meg egy fénykép erejéig, hogy azt esetleg a közösségi médiában megossza.
Pont ezt a hozzáállást unta meg a német rendőrség, hiszen egyesek már szinte semmit és senkit nem tisztelnek, halottakról, súlyos sérültekről kerültek fel képek a világhálóra, néhány like-ért vagy nézettségért. A német rendőrség már korábban is szigorúan büntette ezt a cselekedetet, de úgy tűnik, hogy az akár 1000 eurós büntetés nem volt kellően visszatartó erő, ezért mostantól akár 2 év szabadságvesztéssel is büntethetőek az elkövetők.
A rendőrség azt szeretné az emberekkel megértetni, hogy ez nem egy szimpla szabálysértés, hanem az emberi méltóság sárba tiprása. Ettől függetlenül nem az a cél, hogy minél többen börtönbe kerüljenek, hanem ó, hogy elkezdődjön a párbeszéd ebben a kérdésben.
A balaesetek rögzítése Magyarországon sem ismeretlen dolog, lehet, hogy hazánkban is érdemes lenne megfontolni a ennek visszaszorítását.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/86193/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?