Blogolj!

Vuk életre kelt Józsefvárosban

Most kimondottan érdemes célba venni a Baross utca 109-et a fővárosban, ugyanis a napokban itt készült el a gigantikus  Vuk-freskó.

A két hónap alatt elkészülő 800 négyzetméteres alkotás nem az első mesehőst ábrázoló tűzfalfestmény: először a Szaffi valósult meg a Szigony utca 10. szám alatt 600 négyzetméter nagyságban és várhatóan négy héten belül elkészül a Vízipók-csodapók, ezt a Macskafogó, valamint a Vuk folytatása követi, de a Színes Város Csoport művészeinek tervei között szerepel Somogyi János festőművésznek az 1965-ben készült, Nők galambokkal című sgraffitójának újragondolt változata a Tolnai Lajos utcában, mindezt a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával.

Három évvel ezelőtt indult útjára az a kezdeményezés, hogy régi magyar mesék kerüljenek a VIII. kerület lakóházainak falára. A tűzfalak minden esetben energetikai korszerűsítésen is átesnek, amely megoldásnak köszönhetően hosszú távon fejlesztik a társasházak homlokzatait. A projektekre a társasházak az önkormányzatnál, pályázat útján jelentkezhettek.   

(képek: Mohai Balázs/MTI)

Címkék: színes világ
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/84852/pics/lead_800x600.jpg
színes világ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?