Blogolj!

Elpusztult Kaga, a világ első klónozott tehene

A japán Isikava prefektúra kutatóintézetében elpusztult a világ első klónozott tehene, Kaga. A közlemény szerint az állat magas kort, 21 évet és három hónapot élt. A tehén hím ikre, Noto tavaly májusban pusztult el. A tehenek átlagos életkora húsz év volt.

A klónozott állatok 1998 júliusában születtek a Kindai Egyetem és a kutatóközpont közös kutatási programjában. A tudósok azt a technológiát alkalmazták a klónozáshoz, amellyel Nagy-Britanniában megalkották a világ első klónállatát, Dollyt, a birkát 1996-ban.

Kaga egészségi állapota szeptember végére annyira leromlott, hogy már nehezen tudott lábra állni. Táplálékkiegészítőkkel próbáltak javítani az állapotán, és gyulladáscsökkentőt is kapott, ennek ellenére október elején már nem tudott felállni.

Az isikavai intézetben 2006-ra 14 tehenet klónoztak, a kutatást azonban később visszafogták, mivel 2009-ben betiltották a klónozott marhahús forgalmazását. A szarvasmarhákat ezt követően a klónozott tehenek élettartamának tanulmányozására tartották.

(Borító: kyodonews.net)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/84449/pics/lead_800x600.jpg
Kína,klónozás,színes világ,tehén
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?