Blogolj!

Nem csak az Amazonasért kell aggódnunk az erdőtüzek miatt

Dorogi László

A BBC beszámolója szerint vasárnap óta sokkal nagyobb területek lángolnak Közép-Afrikában, mint Dél-Amerikában, ennek ellenére jóval kevesebb médiafigyelmet kap az afrikai kontinens.

Fotó: France 24

A beszámolók szerint például Angolában közel háromszor akkora területen pusztított a tűz az elmúlt napokban, mint Brazíliában, mégsem irányul akkora figyelem az afrikai kontinensen uralkodó problémára. Az adatok szerint Angolában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban összesen több mint tízezer tűzesetről érkezett eddig bejelentés vagy feljegyzés, ehhez képest Brazíliában 2127 tűzesetet tartanak számon.

A közösségi médiában ennek megfelelően egyre többen adnak hangot annak, hogy miért kap jóval kevesebb médiafigyelmet az Afrikában tomboló tűz, mint a dél-amerikai, holott éppen ez is ugyanolyan, sőt ahogy a példa mutatja, jóval nagyobb probléma.

Az Amazonas-medence őserdejében pusztító erdőtüzek miatt egyre komolyabb a nemzetközi összefogás, a G7-ek például 20 millió dolláros azonnali segélyt ajánlottak fel az itt található országoknak az erdőtüzek megfékezésére, továbbá hosszú távú globális projektet kezdeményeznek az amazóniai esőerdő védelmére.

A brazil kormány korábban elutasította az európai gyorssegélyt, Jair Bolsonaro kabinetfőnöke hétfőn kijelentette, a felajánlott összeget fordítsák inkább az európai erdőségek újratelepítésére, hiszen ez éppen olyan fontos és megoldandó gond.

A G7-eknek peig talán nem ártana egy kicsit az Atlanti-óceán másik felére is átpillantani, hiszen ott is van épp elég baj.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/82883/pics/lead_800x600.jpeg
Afrika,erdőtűz,globális fölmelegedés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?