Blogolj!

Szárnyaló nagyi: 71 évesen repesztett világrekordot!

Jeannie Rice bebizonyította, hogy idős korban is képes lehet valaki félelmetes eredményekre.

Fotó: Enduro Photo Courtesy of the Akron Marathon

Világcsúcsot futott a 71 éves nagyi: Jeannie Rice a valaha volt leggyorsabb asszony lett a félmaratoni távon! Már persze saját korosztályában.

Az ohiói Akron félmaratonon 1:37:07 alatt futotta le a 21 kilométeres távot, ezzel az elképesztő eredménnyel döntötte meg korosztálya világrekordját – írja a futók szakportálja, a Runnersworld. Az ausztrál Lavinia Petrie 2014-es idejét javította meg, 31 másodpercet faragva a korábbi csúcsból.

A rekord hónapok, sőt évek óta tartó kemény edzésmunka eredménye: a 71 éves nagyi 80-100 km-es futóhetekkel készült. Januárban ugyan már próbálkozott a világcsúcs megdöntésével, de a verseny helyszínén, a floridai Nápolyban a magas páratartalom kellemetlenül érintette, és végül több mint egy perccel elmaradt Petrie idejétől.

A koreai származású, de 1968 óta az Egyesült Államokban élő nő egyébként 35 éves korában kezdett futni, mert fogyni szeretett volna. Azóta is ez a hobbija, mostanáig nagyjából ezer versenyen indult. Egyébiránt nemcsak szenvedélyes futó, hanem kiválóan síel és golfozik.

Rice-nak nem ez az első korosztályos világrekordja, tavaly októberben a Chicago Maratonon 3:27:50-et futott. Szeptemberben a Berlin Maratonon szeretné megjavítani a csúcsot.

Fiatalok, idősebbek: aki tudja, csinálja utána!

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/82559/pics/lead_800x600.jpg
életmód,futás,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?