Blogolj!

Hidd el: nem minden férfi meleg, aki környezettudatos!

Itt az idő, hogy leszámoljunk ezzel a sztereotípiával.

Illusztráció: pixabay.com

Elképesztő, de igaz: egy friss kutatás szerint a férfiak jó része attól fél, ha környezettudatosan él, a társadalom melegnek hiszi. Ezért inkább nem él környezettudatosan. Ami elég nagy baj...

Úgy tűnik, a sztereotípiák szerint a környezetvédelem még mindig valamiféle nőies hóbort. Pedig higgyétek el, nem az.

A férfiak egy jelentős hányadát azonban egyértelműen visszatartja a környezettudatos életmódtól egyebek mellett az is, hogy attól tartanak, homoszexuálisnak hinnék őket miatta – erre a hajmeresztő eredményre jutott az out.com által ismertetett, nemrégiben végzett felmérés.

A kutatók 960 embert kértek meg arra, hogy kitalált karaktereket értékeljenek, mennyire tartják őket férfiasnak vagy épp femininnek bizonyos környezettudatos tevékenységek alapján. Ilyennek számított egyebek között a légkondicionáló kikapcsolása, az online számlafizetés, a szelektív hulladékgyűjtés vagy az újrahasznosítható bevásárlótáskák használata. A résztvevőknek ezek után benyomásaikat egy 10 pontos skálán is értékelniük kellett a heteroszexuálistól a homoszexuálisig. Kiderült: a környezettudatosságot a többség inkább femininnek gondolja, és nagyobb eséllyel tartja melegnek azokat a férfiakat, akik ilyen elvek mentén élnek.

A tanulmány szerint viszont a férfiaknak általában nagyon fontos, hogy heteroszexuálisnak gondolják őket, emiatt pedig tartózkodnak minden olyan magatartástól, mely a sztereotípiák értelmében nem férfias, így a környezettudatos életmódtól is.

Na most akkor itt az idő, hogy véget vessünk ennek a hülyeségnek! Nem minden környezettudatos férfi meleg, sőt! Illetve attól még lehet valaki homoszexuális, hogy nem környezettudatosan él. Nincs semmilyen összefüggés, sarlatánság az egész. Szóval fejezzük be a boszorkányüldözést, és vetkőzzük le ezt az agyrémet. Uraim, legyetek bátran környezettudatosak! Őrizzük meg bolygónkat a gyermekeinknek!

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/82278/pics/lead_800x600.jpg
homoszexualitás,környezettudatosság,környezetvédelem,színes világ,természet,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?