Blogolj!

A bunkóság kilenc árnyalata

Legyen bármilyen kedves és jófej egy ember, néha bizony óhatatlanul is előbújik mindenkiből a kisördög. Ezzel persze nincsen semmi baj, de a ha környezetünk erős jelzéseket küld irányunkba, hogy márpedig vérbeli parasztok vagyunk, akkor figyeljünk rá oda.

Fotó: Pixabay

A Psychology Today című szaklap egyik pszichológusa kilenc pontban gyűjtötte össze, hogyan is viselkedik az, aki egy igazi címeres seggfej és bizony minél több pontban ismersz magadra, annál nagyobb az esélye annak, hogy te is egy bunkó vagy más emberekkel szemben. Sőt, még csak lehet, hogy nem is tudsz róla. Elmondjuk, mire kell odafigyelned!

1. Ha állandóan fényezed magad, hogy mennyire király, őszinte, tisztelettudó, figyelmes és kedves vagy, akkor van egy rossz hírünk. Az embert ugyanis nem a szavai, hanem a tettei határozzák meg, szóval ne csak beszélj arról, hogy mekkora nagy jampi vagy, hanem bizonyítsd is be.

2. Ha nem fogadod el, nem hallgatod meg mások tanácsait, nem vagy nyitott a mások által látott és érzékelt világra, az nem egy túl kedves dolog. Még ha nem is értesz másokkal egyet, tiszteld őket annyira, hogy meghallgatod és elfogadod a véleményüket. Nem kell, hogy a tiéd legyen az utolsó szó.

3. Ne bizonygasd, hogy mennyire bölcs és megvilágosult elme vagy, csak egyszerűen tegyél azért, hogy tényleg így legyen. Ha így lesz, azt nem csak te, hanem a környezeted is érzékelni fogja és akkor már nem is kell majd bizonygatnod. És ne ragaszkodj foggal körömmel a saját nézeteidhez egy vitában, különösen ész nélkül. Nem csak egyetlen igazság létezik a világon.

4. Nem vagy kivétel, hiába hangoztatod ennek az ellenkezőjét. Te is pontosan ugyanúgy azon gyökerek csoportjába tartozol, akikhez hasonlítanak. Ha nem így lenne, mások sem skatulyáznának ebbe a csoportba. Vedd észre, ha bunkó vagy és tegyél ellene, hogy ne legyél.

5. Viseld el a kritikát. Ha a személyedet negatív kritika éri és ez gyakran fordul elő, akkor nem az emberekkel, hanem veled van a baj. És most ne csak a rossz kritikára, a jóra is gondolj. Ezektől fejlődik a jellemed, érdemes hát felülkerekedni az egódon.

6. Ha valaki nem ért veled egyet, az nem azt jelenti, hogy nem is ért meg téged. Jeremy Sherman, a San Fransiscó-i egyetem kutatója szerint csak a legnagyobb bunkók élnek abban a hitben, hogy egy vélemény ismerete egyet jelent az adott vélemény megszeretésével.

7. Ne vegyél fel morális álarcot. Hiába szippantasz magadba szivacsként különböző morális elveket, ne ezekkel akarj okosnak, átlagon felülinek tűnni, mert könnyen beleszaladhatsz a késbe, ha csak felületesen vagy otthon ezekben a témákban. Ne legyél sznob, inkább viseld el, ha nem mindig mindenhol te vagy a legokosabb.

8. Utálod, ha átvernek, vagy megpróbálnak manipulálni, de közben te pontosan ugyanezt teszed a körülötted élőkkel? Na tessék...

9. Ne bújj mások köpönyege mögé. Tudod, a szüleid biztosan megkérdezték tőled gyerekkorodban, hogy ha más beleugrik egy kútba, neked is bele kell? Hát nem. Attól, hogy mások parasztok és bunkón viselkednek másokkal, neked nem kell. Ne legyél birka, ne kövesd a nyájat.

Címkék: Tudtad-e?
1
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/81888/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-01 17:10:24
Atyavilág !!!!!
Többször végigolvasván a kilenc pontot, most ébredtem rá, hogy az összes fejezet egy, az egyben ráhúzható a magyar kommunisták legtöbbjére, legalábbis a vezetőikre biztosan !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?