Blogolj!

Kifosztott egy római szökőkutat egy holland férfi

Dorogi László

Hülyének lenni mindenkinek jogában áll, bunkónak lenni már sokkal kevésbé. Pláne, ha valaki saját nemzetét degradálja tahóságával külhonban. Mint például az a holland turista, aki a római Piazza Navona egyik szökőkútjából kezdte el kihalászni a bele dobált szerencsepénzeket.

Fontana Del Moro (Fotó: Wikipédia)

Hősünk - hatalmas bánatára - a gerilla akción csak rajta vesztett, ugyanis a római önkormányzat szigorú regulákkal bünteti az ehhez hasonló "antiszociális" viselkedést - értsd, tilos a szökőkutakban fürdeni, este tizenegy után alkoholt fogyasztani az utcán és így tovább -, így a római hatóságok egy csinos kis 550 eurós (180 ezer forintos) bírságot szabtak ki rá az érmehalászatért cserébe.

Tudtad-e, hogy miért dobálunk aprópénzt a szökőkutakba?

Évszázadok, sőt évezredek óta dobáljuk fémpénzeinket egyes szökőkutakba, de azon nem igazán merengünk el soha, hogy mégis mi a francért. Na jó, azért azt nyilván mindenki tudja, hogy azért hajigáljuk az aprónkat a szökőkutakba, mert ilyen vagy olyan módon szerencsét hoznak, de mint oly sok minden, ennek a szokásnak a kialakulása is a valláshoz köthető és eredete egészen a viking mitológiáig vezethető vissza.

A 36 éves férfi a végsőkig kapaszkodott gondosan összekapirgált érméibe, amelyeket szombaton a kora reggeli órákban szedegetett ki a Fontana del Moro reneszánsz szökőkútjából, és amikor észrevette, hogy lebukott, még akkor is megpróbálta elrejteni zsákmányát, ez viszont már nem jött össze neki. Remélhetőleg azért a rend éber őre nem vele dobáltatták vissza az érméket a kútba, nehogy legközelebb szerencséje legyen...

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/76013/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?