Blogolj!

Menekülőalagutat olcsón, csakis Mexikóból

Ragnar Volarus

Drogbáróktól lefoglalt luxusingatlanokat árvereztek el vasárnap Mexikóban, amiből 56,6 millió mexikói peso (mintegy 844 millió forint) bevételre tett szert a mexikói költségvetés.

A közép-amerikai ország messze földön híres/hírhedt drogháborújáról, a kartellekről és a drogbárókról. Az ottani rendőrség szélmalomharcot folytat, de apró részsikerek azért akadnak. Most ebből csináltak pénzt ingatlanértékesítéssel, amit a mexikói állami vagyonkezelő (SAE) tájékoztatása szerint szociális programokra fog fordítani a kormány, főleg a szegények megsegítésére az ország déli részén fekvő Guerrero államban. Emellett fiataloknak szánt drogmegelőző programokat is finanszíroznak majd az árverés bevételéből.

A SAE összesítése alapján 27 ingatlant bocsátottak árverésre, és ezeknek a harmada végül új gazdára talált. Volt köztük úszómedencés ház, menekülő alagút, farm és luxuslakás is. Utóbbiak közül az egyikben lőtték agyon a hatóságok 2009-ben egy rajtaütés során a Szakállas gúnynévre hallgató Arturo Beltrán Leyvát, a Beltrán-Leyva kartell egyik vezetőjét. De a menekülőalagút új tulajdonosát szinte biztosan figyelni fogják, mert elég szűk a keresztmetszet, amire használni lehet. 

A SAE azt is elárulta, hogy még ebben a hónapban hasonló forrásokból származó ékszerek is kalapács alá fognak kerülni.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/75084/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?