hirdetés
Nem vitték el a hatos lottó főnyereményét
Nyerőszámok: 7 (hét), 12 (tizenkettő), 27 (huszonhét), 39 (harminckilenc), 40 (negyven), 44 (negyvennégy). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 41 darab, nyereményük egyenként 353.415 forint; 4 találatos szelvény 2.447 darab, nyereményük egyenként 5.920 forint; 3 találatos szelvény 39.751 darab, nyereményük egyenként 1.420 forint.
Blogolj!

Az állat, aminek kedvenc étele a szikla

Érdekes hobbija van az úgynevezett Lithoredo abatanica fajnak, ugyanis sziklát eszik és homokot ürít.

Oké, persze ez nemcsak hobbi, hanem konkrétan így él, és kővel táplálkozik, nincs mit tenni, ez van. Szegény állat az úgynevezett hajóférgek közé tartozik, de se nem féreg igazából (hanem kagyló) és társaival ellentétben nem is eszik hajókat és egyéb fából készült dolgokat, ő inkább a követ szereti.

Az élőlényt a Fülöp-szigetek folyóiban fedezték fel, és mivel társaihoz mérten is alapvetően furcsa életmódot folytat, hiszen már önmagában is furcsa a sziklával való táplálkozás, akváriumban figyelik meg az állat viselkedését és azoknak a baktériumoknak a génjeit, amik az állat kopoltyúiban élnek, hátha kiderül, hogy miként tudnak kivonni tápanyagokat a kövekből.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/75011/pics/lead_800x600.jpg
színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?