Blogolj!

Tudtad-e, miért van lyuk a golyóstoll kupakján?

Ragnar Volarus

Biztosan feltűnt már, hogy az egyszerű golyóstollak kupakjának a vége lyukas. Ezeket bátran vedd meg, mert az a jobb, amin van lyuk.

Viszont jobb ha tudod, hogy a kupak nem a kiszáradástól védi a tolladat. Elvégre ha lyukas a vége amúgy is kiszáradna. Bár a tinta beszáradása sokkal összetettebb folyamat annál, minthogy éri -e levegő vagy nem. De akkor minek a kupak? 

Nos, nem azért, hogy védje a tolladat, sokkal inkább a toll környezetét. Mert mikor a táskádba dobod, vagy zsebre vágod, ez a kupak akadályozza meg, hogy mindened csupa tinta legyen.

Most már tudjuk, minek a kupak. De minek a kupak tetejére a lyuk? Elővigyázatosságból. Mert sokan - leginkább a gyerekek - rágják a tollak kupakját, és néha bizony le is nyelik. Ez még abban az esetben is veszélyes, ha van a kupakon egy lyuk, ami miatt nem záródik el teljesen a légút. Ha viszont ez sem lenne, akkor sokkal súlyosabb lenne a helyzet. Vagyis a lyuk kifejezetten biztonsági okokból van a kupakon, sőt mondhatjuk azt is, hogy életet ment.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/74622/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?