hirdetés
Blogolj!

Akár beteggé is tehetnek az alvásfigyelő alkalmazások

Ragnar Volarus

Egy vezető neurológus szerint az alváskövetésre használt alkalmazások és technológiák akár több kárt okozhatnak, mint hasznot.

Dr. Guy Leschziner vezető neurológus és alvásrendellenességekkel foglalkozó szakértő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az alváskövetésre használt alkalmazások és technológiák igazából beteggé is tehetik az embereket. Egyes termékek hardveralapúak, mások szoftverre építenek, mindenesetre az alváskövetés az okosórák és a fitneszes karkötők terjedésével igen felkapott dolog lett.

Persze nem magukkal az eszközökkel és a programokkal van a gond, sokkal inkább bennünk. A szakértő azt állítja, hogy rengeteg emberrel találkozik, aki komoly álmatlanságban szenved, mert az alváskövető jelentéseit nézegeti vagy pedig cikkeket olvas az alváshiány hatásairól. Sokaknál előfordul, hogy amennyiben nem alszanak annyit, mint amennyit az alváskövető szoftver ajánl, akkor egyből tüneteket produkálnak. Ráadásul még azok is, akik természetes módon beérnék kevesebb alvásidővel. Mindez szorongáshoz és orthosomniához vezet - ez utóbbi egy orvosilag újonnan felismert állapot azoknál, akik görcsösen törekednek a helyes alvásra. Végeredményben az illető negatív jellegű fizikai tüneteket produkál, amiért nem éri el a tökéletes alvási időt.

Pedig ezek a programok is egy átlagot néznek, de mivel közel 8 milliárd lakosa van a földnek, természetesen nem vagyunk egyformák. Van aki képes 12 órát is aludni, mások már akár 5-6 óra után is kipihenten ébrednek. Tehát nincs ok a kétségbeesésre, ha az applikáció szerint nem aludtunk "megfelelően". Elvégre az átlagok a szélsőségekből számítódnak.

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/74456/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?