Blogolj!

Minél több kávét iszol, annál tovább élsz!

Fantasztikus hírünk van a kávéimádóknak: egy friss kutatás szerint gyakorlatilag annyi feketét fogyasztunk, amennyi csak akarunk. Nem ártunk vele az egészségünknek, sőt!

Fotó: pixabay.com

A kávé nem tesz olyan rosszat a szívnek, mint ahogy azt korábban feltételezték, akár 25 csészével is nyugodtan megihatunk naponta. Erre a megállapításra jutottak a londoni Queen Mary Egyetem William Harvey Kutatóintézetének szakemberei, akik 8000 ember kávéfogyasztási szokásait elemezték az Egyesült Királyságban.

Eredményeik szerint egyáltalán nem kell féltenünk a szívünket a kávétól. Azt állítják, megbuktatták a korábbi kutatásokat, amelyek az ellenkezőjét mondták, hiszen még napi 25 csésze SEM ártalmas.

„A kávé rendkívül népszerű a világon, bizonyos kutatások pedig távol tartják az embereket az élvezettől. Habár nem tudunk általános kapcsolatot mutatni ebben a kutatásban, úgy néz ki, hogy a kávé nem tesz olyan rosszat az artériáknak, ahogy a korábbi kutatások állították”

– ismertette Kenneth Fung, a kutatás vezető adatelemzője a Fox News szerint.

Eredményeik felerősítik a kávé pozitív élettani hatásai mellett érvelő szakemberek álláspontját (tudnivaló, hogy számos tudós szerint a fincsi fekete fogyasztása többek között megakadályozza az Alzheimer-, a Parkinson-kór és a rák kialakulását, jót tesz az ereknek, és növeli a várható élettartamot is): minél több kávét iszunk, annál tovább élünk!

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/73932/pics/lead_800x600.jpg
egészség,életmód,kávé,színes világ,Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?