Blogolj!

Lerombolunk egy szőrszálhasogató mítoszt!

Dorogi László

Ami a férfiak álma, az a hölgyek rémálma, legalábbis ha hihetünk a városi legendának.

Fotó: Pixabay

A mai napig tartja magát ugyanis egy közkeletű tévhit, aminek a mai napig nagyon sokan hódolnak be és hisznek világszerte. Ez pedig nem más, mint az, hogy a testszőrzet a borotválás hatására sűrűbben és erősebben nő vissza.

Azokkal, akik továbbra is ebben a hitben élnek, most kicsit hitetlenné kell tennünk, ugyanis a testszőrzet, legyen az arcon, karon, lábon, vagy a fejünk tetején nem lesz sem sűrűbb, sem dúsabb akkor, ha gyakrabban borotváljuk. A borotva pengéi ugyanis csupán eltüntetik a testünkből kiálló, vékonyabb szőrrészeket, ezért borotválkozás után hajlamosan vagyunk úgy látni, hogy másabb, vastagabb szőrzet nőtt a régi a helyén, pedig ez csupán optikai csalódás.

Van egy újabb rossz hírünk, a hajjal is ugyanez a helyzet. Sokszor hallani, ha valakinek ritka a haja, hogy vágasd le többször, attól majd megerősödik, de ez is tévedés, hiszen a haj sem működik másként, mint a testünkön található többi szőrzetféleség. Ha valakinek ritka és vékony haja van, jobb ha beletörődik, vagy keres egy remek fodrászt.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/73626/pics/lead_800x600.jpeg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?