Blogolj!

Büdös a hűtő? Itt a megoldás!

Ragnar Volarus

Egy aprócska trükk, ha a rothadó zöldségek eltávolítása és a mosogatószer sem hozott enyhülést.

Sokszor még a látszólag tip-top, teljesen üres hűtők ajtajának kinyitásakor is megcsapja az ember orrát valamilyen furcsa szag. Ha már eltávolítottuk a vélhetően romlott húst, zöldségeket, korábban véletlenül kifolyt ételmaradékot, minden azonosíthatatlan képződményt, de a szag még mindig ott lengedezik, akkor jöhet a jó öreg szódabikarbóna. Állítja a Good Housekeeping Institute.

Persze csak akkor segít ha szagokról van szó. A már bezöldült hűtőn ez se segít. De előbbi esetben elég lemosni a hűtőszekrény falait, polcait és az ajtó szélét egy adag szódabikarbónás vízzel, és máris fellélegezhetünk. Egy liter meleg vízhez 15 ml (körülbelül egy evőkanálnyi) szódabikarbónát kell hozzáadni a csodaszer elkészítéséhez. Megelőzendő azt, hogy ismét előforduljon velünk ez a csúfság, egy adag nyitva hagyott szódabikarbóna elhelyezését javasolják a britek. Ahhoz pedig, hogy tartósan távol tartsuk a szagokat, nagyjából három havonta érdemes kicserélni a szagelszívó szódabikarbónát.

Persze ez nem ok arra, hogy időnként ne mossuk ki a hűtőt. Viszont ha igazán lusták vagyunk, még mindig vehetünk hűtődezodort. Mert ilyen is van.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/73587/pics/lead_800x600.jpeg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?