Blogolj!

Ökoturisztikai látványossággá alakítanak egy bezárt ausztráliai szénbányát

Ökoturisztikai látványossággá alakítanak egy bezárt ausztráliai szénbányát az angliai Eden Project létrehozói.

Egy cornwalli használaton kívüli kőfejtő területén 20 éve megnyílt Eden Project létrehozói az Alcoa amerikai alumíniumipari vállalattal fogtak össze, hogy a cég tulajdonában lévő szénbányát az ausztráliai Anglesea tengerparti városban kertek sokaságává fejlesszék, új életet lehelve a helyi közösségbe, 300 új munkahelyet teremtve.

A 2015 óta használaton kívüli szénbányát és erőművet kertekké alakítják, és egy hatalmas tó mellett kiállítóhelyeket létesítenek azzal a céllal, hogy a látogatókat megismertessék a helyi környezettel, megtanítsák őket a fenntarthatóságra.

Ha segíthetjük az embereket abban, hogy megértsék, a természetnek részesei és nem kívülállók vagyunk, akkor úgy véljük, hogy van esélyünk arra, hogy megoldjuk a körülöttünk lévő problémákat

– hangoztatta David Harland, az Eden Project International vezérigazgatója az ausztráliai tervek keddi bemutatóján.

Harland hiszi, hogy az Ausztrália délkeleti tengerpartja mentén húzódó Great Ocean Road melletti Anglesea 40 hektáron elterülő új látványossága turisták ezrei számára válhat vonzóvá. Mintegy 103 millió dollár költségvetésből épül majd, megnyitását 2023 végére, 2024 elejére tervezik.

Az elmúlt két évtizedben a nyugat-angliai Eden Project hatalmas üvegházait több mint 20 millió látogató kereste fel. A szervezet jelenleg 13 hasonló nemzetközi projektet fejleszt, egyebek között Kínában, Dubajban és az Egyesült Államokban.

(Borító: theguardian.com)

https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/73167/pics/lead_800x600.jpg
bánya,színes világ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?