Blogolj!

Ezekre figyelj oda, ha jót akarsz magadnak és a telefonodnak

Ragnar Volarus

Ma már sehova nem megyünk okostelefon nélkül. Szó szerint. Éppen ezért érdemes egy-két dologra odafigyelni ezzel kapcsolatban. Egészségünk és a telefonunk érdekében. Mert van néhány olyan hely, ahová nagyon nem jó rakni.

Itt van például rögtön a nadrág hátsó zsebe. Ez több szempontból sem nyerő ötlet. Egyrészt nagyon könnyen kilophatják onnan, de akár lépegetés közben könnyen el is hagyhatjuk. Arról nem is beszélve, hogy az állandó jelleggel a farzsebben tárolt telefon egy idő után láb és hátfájást is okozhat.

A nadrág első zsebe sem az ideális megoldás. Férfiaknak különösen. Több kutatás is igazolta, hogy az itt tartott telefon sugárzása káros hatással lehet a hímivarsejtekre, a telefonból érkező sugárzás rossz hatással van a spermiumok mennyiségére és minőségére. Persze ha így szeretnénk sterilizálni magunkat, akkor csak tessék. De a hölgyek sincsenek biztonságban, náluk a petesejtre és a petefészekre sincs jó hatással. Tehát családalapítás előtt érdemes erre kiemelten figyelni.

Vannak akik még éjszaka is a telefonjukkal alszanak. Pedig az elektromágneses sugárzás nincs jó hatással az emberi szervezetre. Az éjszaka a fej mellett, párna alatt tartott telefon negatívan hat az alvás minőségére és az alvási ciklusra is.

A gyerekekre is érdemes vigyázni, sajnos sok anyuka tartja telefonját a babakocsiban a csöppség mellett. A kutatók szerint viszont a mobil hatására a gyerekeknél akár viselkedészavarok is kialakulhatnak. 

Ami viszont nem nekünk káros, hanem a telefonnak, az az egész éjjel töltőn felejtett készülék. Ezzel ugyanis megrövidítjük  az akkumulátor élettartamát, és csökken a hatékonysága is.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/73009/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?