Blogolj!

Reggeli, vagy esti zuhany?

Ragnar Volarus

Régóta tartó vita, hogy mikor egészségesebb zuhanyozni. Reggel ébredés után vagy este lefekvés előtt?

A reggel zuhanyzók megesküsznek rá, hogy egész nap érzik a reggeli tisztálkodás nyújtotta előnyöket: jobb az ébredés, és a reggeli zuhany a hosszantartó frissesség érzésével aranyozza be még az elviselhetetlenül forró nyári napokat is. Viszont a The Wall Street Journal megkérdezett egy bőrgyógyászt, és Temitayo Ogunleye szerint azonban a kellemes hűsítő érzés csupán addig tart, amíg párolgunk, azaz csupán pár percig, semmiképp sem órákig, vagy egész nap.

A szakember azt is elmondta, hogy a „kellemes hűsítő érzésen” kívül ugyanis nem nagyon szólnak érvek a reggelente zuhanyzás mellett, legalábbis az esetben nem, ha valaki napi egyszeri zuhanyzásra rendezkedett be.

Az este zuhanyzók csoportja viszont úgy érvel, hogy kinek van kedve "mocsokban" aludni, mivel ágyneműjét is beszennyezi és így minden este "disznóólban" pihen. Hiszen a napközben a bőrön felgyülemlő mocsok és baktériumok az ágyneműbe kerülnek. Persze egy forró nyári este ők is teleizzadják az ágyukat és reggel ebben az állapotban indulnak munkába.  

Tehát a válasz az: kinek hogyan tetszik és kényelmes. Amikor csak kedve tartja. Mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek. Persze mindez akkor érdekes, ha ragaszkodunk a napi egyszeri zuhanyhoz. 

Az viszont biztos, hogy függetlenül attól, ki mikor fürdik, pisilni nemhogy ér, de egyenesen ajánlott zuhanyzás közben. Merthogy így megspórolhatunk egy toalettöblítést, ami máris kíméli környezetünket.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/72588/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?