Blogolj!

Kínában még az időutazást is betiltották

Ragnar Volarus

Betiltották a 2d-s Avatart, Mickey egeret, Brad Pittet, a Facebookot, az unokatestvért és a tibeti szerzetesek reinkarnációját. Most meg az időutazást is. Hogy lehet így élni? Mindez persze Kínában. Ezek után bele se merek gondolni, mi lehet betiltva Észak-Koreában?!

Persze az időutazást most még csak a rádió- és tévéműsorokban valamint a mozifilmekben. De ha holnap véletlenül tényleg megépítik az időgépet, Kínában tuti nem lehet majd kapni. De mire fel ez az időutazás-fóbia?

A kínai tévéadókon - mint szerte a világon - különösen népszerűek voltak az időutazásról szóló drámák. Ám az éles szemű helyi médiahatóság nem tudta nem észrevenni, hogy ezek általában arról szólnak, hogy a modern Kínából valaki visszamegy a múltba, ott feltűnően jól érzi magát, netán szerelmes és boldog lesz, és ehhez nincs szüksége a mai diktatúrára. Na de ilyet!

Ezt persze nem tűrhette az ország vezetése. Miféle viselkedés az, hogy az istenadta nép a múltba visszamerengve romantikázik? Mindenki adja le a párttagkönyvét de íziben! Vagy a másik megoldás: be kell tiltani minden alkotást, amiben a főhős visszautazik a múltba, legyen az rádió- vagy tévéműsor, esetleg film. Talán mondanunk sem kell, ez utóbbit választották.

De mielőtt mindenki ujjal mutogatna a gaz kínai kormányra, gondolkodjunk el kicsit ki is a hibás? Természetesen a történetek és forgatókönyvek írói.

Ja, és ez nem a hatóságok hibája, hanem az íróké és a producereké, akik olyan frivol, romantikus módon ábrázolják a történelmet, hogy az már népegészség-károsító hatású. Tetszettek volna rendes forgatókönyvet csinálni.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/72494/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?