Blogolj!

Létezik egy hely Angliában, ahol drogoznak a rákok

Dorogi László

Az angliai Suffolk nagyon különleges hely. Itt született például Ed Sheeran zenész, vagy Bernie Eccleston, a Forma-1 egykori mindenható ura is, de nekünk most nem ezért lesz fontos. Ezen a vidéken ugyanis nagyon különleges élőlények úszkálnak a vízben, ezt derítették ki legalábbis brit tudósok - kik mások?

Angol biológusok édesvízi rákokat vizsgáltak meg Suffolk környékén és nagyon meglepő eredményre jutottak - minden egyes megvizsgált példányban kokain és más kábítószerek, többek között ketamin nyomait találták meg. A kutatók a víz mikro szennyeződéseit vizsgálták a vidéki Angliában és elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a vízben élő fajok.

A kutatók tizenöt különböző helyen végeztek vizsgálatokat Suffolk környékén és minden egyes helyen találtak a rákokban kokainnyomokat. Mielőtt bepánikolnának a rákhús kedvelői, mindenkit meg kell nyugtatnunk, nem valószínű, hogy a kábítószer ilyen minimális jelenléte bármilyen hatással lenne a rákokra és a fogyasztóikra, mindenesetre aggasztó a tendencia.

Leon Barron, a kutatást végző Kings' College biológusa a BBC-nek elmondta, a meg nem engedett szeret általános előfordulása meglepő volt számukra az élővilágban, mert bár a nagy városi központok környékén számítottak is volna ilyen jelenségre, vidéken azonban nem igazán. Azt egyelőre nem tudni, hogy általános európai jelenségről van-e szó, vagy csupán Angliát érinti az aggasztó felfedezés.

Címkék: Tudtad-e?
https://szinesvilag.blogstar.hu/./pages/szinesvilag/contents/blog/72342/pics/lead_800x600.jpg
Tudtad-e?
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?